ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/28/2022 10:44:59 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi reivindica que la transsexualitat deixi de ser considerada una patologia
Aquest dissabte es commemora el Dia Internacional d'Acció per a la Despatologització Trans

10/19/2018

Sant Boi de Llobregat se sumarà aquest dissabte, dia 20 d'octubre, a la commemoració del Dia Internacional d'Acció per a la Despatologització Trans. Les activistes Gina Serra i Joana López donaran a conèixer en una ponència la lluita del col·lectiu trans per aconseguir que la transsexualitat no sigui considerada com una patologia, sinó com una expressió més de la diversitat sexual.

Amb motiu d'aquesta commemoració internacional, la bandera transpenjarà durant tota la jornada del balcó de l'Ajuntament i la façana de la Casa de la Vila s'il·luminarà al vespre amb les llums de l'arc de Sant Martí.

La ponència de Gina Serra i Joana López, amb el títol ' Identitats i lluites comunes ', tindrà lloc al Casal de Marianao a partir de les 12.30 hores. L'entitat Sant Boi en Positiu TransVih organitza l'activitat amb la col·laboració de l'Ajuntament.

La lluita per la despatologització trans

El 20 d'octubre se celebra el Dia Internacional d'Acció per a la Despatologització Trans, una iniciativa de la plataforma STP, Stop Trans Patholigization, que des de l'any 2009 reivindica, entre altres objectius, l'eliminació de totes les categories diagnòstiques que afecten d'una u altra manera a les persones trans.

En els darrers anys s'han fet alguns avenços legislatius i l'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha decidit excloure pròximament la transsexualitat de la llista de trastorns mentals a la Classificació Internacional de Malalties. Tot i així, queda molt per arribar a la despatologització total, ja que encara hi constarà com una "incongruència de gènere" en un epígraf denominat "condicions relatives a la salut sexual".

La reivindicació principal de les persones trans és, precisament, la despatologització total de la transsexualitat, és a dir, que arribi a considerar-se una expressió més de la diversitat humana i, d'aquesta manera, aconseguir un canvi de model en l'atenció sanitària, actualment molt enfocat a les modificacions corporals concebudes com el "tractament" adequat a un "trastorn diagnosticat".

Web Sant Boi és diversa


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades