ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/28/2022 10:53:49 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


L'Ajuntament instal·la un dispositiu Foto Vermell per dissuadir els vehicles que no respectin els semàfors
L'aparell està situat a la cruïlla de la Ronda Sant Ramon amb el carrer Eusebi Güell

12/27/2018

L'Ajuntament de Sant Boi ha instal·lat un dispositiu de control, anomenat Foto Vermell, amb la intenció de dissuadir els vehicles que no respectin els semàfors. L'aparell està situat a la cruïlla de la Ronda Sant Ramon amb el carrer Eusebi Güell (en sentit cap a la carretera C-245). El sistema de vigilància fotogràfica esta operatiu des del dia 17 de desembre. La mesura s'ha pres per evitar comportaments que provoquin accidents, seguint les recomanacions del Pla Local de Seguretat Vial i la resta de plans de seguretat viària (europeu, estatal i català).

La instal·lació d'aquest sistema de control s'ha fet a la Ronda de Sant Ramon degut a la densitat de trànsit d'aquest punt de la ciutat i en funció de la sinistralitat detectada a la zona. L'existència del control fotogràfic està indicada en uns senyals situats a prop dels semàfors. L'objectiu és reduir l'accidentalitat aplicant aquesta mesura coercitiva.

L'any 2017 es van registrar al municipi 98 accidents en interseccions. La implantació del Foto Vermell pretén rebaixar aquestes xifres de sinistralitat.

Enregistrament de la infracció

El sistema de control fotogràfic detectarà els vehicles que no respectin els semàfors mitjançant l'enregistrament de la seqüència del moment que es produeix la infracció. El sistema enviarà les imatges a la Policia Local i un agent s'encarregarà de validar la prova fotogràfica i tramitar la corresponent denúncia. El dispositiu enviarà també una imatge de la matrícula del vehicle infractor.

Radar pedagògic

La Policia Local de Sant Boi fa servir també un radar informatiu de velocitat no sancionador per tal d'advertir els conductors de mantenir una velocitat adequada. Aquest radar pedagògic avisa quan se supera la velocitat permesa, però no denuncia les velocitats inadequades.

L'aparell es col·loca preferentment a les vies de més freqüència de pas i a les zones sensibles com poden ser col·legis o centres sanitaris, i complementa al ja existent radar mòbil que sí sanciona els excessos de velocitats. De fet, els conductors redueixen la velocitat si visualitzen la seva pròpia velocitat.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades