ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/28/2022 11:02:23 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Un 'Ocellet Blau' fa el niu a Sant Boi per ser la mascota de la recollida selectiva de paper
Aspapel reconeix amb aquesta mascota els municipis que realitzen un reciclatge de més qualitat

11/14/2018

El dimecres 14 de novembre, l'alcaldessa, Lluïsa Moret, i el tinent d'Alcaldia de Ciutat Sostenible, Josep Puigdengolas, han donat la benvinguda a la ciutat al 'Ocellet Blau '. Aquesta distinció en forma de mascota reconeix Sant Boi de Llobregat com un dels ajuntaments d'Espanya que practiquen una millor recollida selectiva i reciclatge de paper i cartró.

La distinció, concedida per Aspapel, valora la col·laboració de l'Ajuntament i de la ciutadania local i anima la ciutat en conjunt a seguir fent possible un reciclatge de qualitat.

Tota una família de 'Ocellets blaus' ha aixecat el vol per niar a més d'una trentena de municipis i agrupacions de municipis de l'Estat espanyol. Aquests ajuntaments, mancomunitats i consorcis han estat reconeguts amb un, dos o tres 'Ocellets' en el programa anual 'Ocellets blaus' de l'organització Aspapel (Sant Boi n'ha obtingut dues).

Aspapel (Asociación Española de Fabricantes de Pasta, Papel y Cartón) és una organització professional d'àmbit estatal que aplega les empreses de celulosa i paper. Les empreses associades (al voltant de 48) concentren més del 90% de la producció del sector.

La qualitat de la recollida, un repte de futur

La qualitat del material recollit serà en els pròxims anys el gran repte de l'economia circular del paper i el cartró. Els sistemes de recollida han d'estar adaptats als diferents fluxos de residus per recuperar la màxima quantitat amb els requisits de qualitat necessaris per a un reciclatge efectiu. Un factor clau és que no es dipositin als contenidors blaus residus diferents al paper i al cartró.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades