ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/28/2022 10:31:31 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


L'Ajuntament commemora el Dia de la Solidaritat Intersexual
Durant tota la jornada la bandera intersex penja al balcó de l'Ajuntament i, al vespre, s'il·luminarà la façana amb els colors de l'arc de Sant Martí.

11/08/2018

Avui, 8 de novembre, es commemora el Dia de la Solidaritat Intersexual en memòria d'Herculine Barbin i de tantes altres persones intersex que han estat (i encara són) marginades, estigmatitzades, mutilades i assassinades al no acomplir amb els criteris de gènere imperants a la societat.

L'Ajuntament de Sant Boi reivindica la naturalitat de la diversitat corporal. Durant tota la jornada d'avui penjarà la bandera intersex (vegeu imatge) al balcó de l'Ajuntament i, al vespre, s'il·luminarà la façana amb els colors de l'arc de Sant Martí.

Situació actual

La intersexualitat és un terme que fa referència a l'experiència d'haver nascut amb cromosomes, genitals i/o gònades que no acompleixen amb les expectatives socials de masculí o femení. Aquestes característiques sexuals són, en la gran majoria dels casos, variacions saludables dels cossos.

Lluny de l'objectiu de la despatologització pel que el col·lectiu porta anys de lluita, la intersexualitat encara continuarà considerant-se un Trastorn del Desenvolupament Sexual. La consideració de les persones intersexuals com a anòmales justifica, encara avui dia, els processos quirúrgics de "normalització del sexe" (en funció dels estereotips masculí o femení).

Web Sant Boi és diversa


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades