ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/28/2022 09:06:39 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


La il·lustradora santboiana Raquel Gu signa el cartell de la Fira de la Puríssima 2018
"He volgut reflectir que la Fira de la Puríssima és la gent, gent diversa en una ciutat diversa"

11/14/2018

L'artista santboiana Raquel Gu és l'autora del cartell de la Fira de la Puríssima 2018. Una il·lustració seva és la carta de presentació de la 72a edició del certamen, que se celebrarà del 6 al 8 de desembre a Sant Boi de Llobregat.

"He volgut reflectir la idea que la Fira de la Puríssima és la gent", explica l'autora, "i per això he enfocat el meu treball com si el cartell fos una finestra des de la qual moltes persones miren Sant Boi i miren la Fira, en totes les direccions".

L'artista santboiana ha reflectit al cartell un riu de "gent diversa, de diferents edats i condicions". "La imatge que tinc de Sant Boi és aquesta", afirma Raquel Gu, "la d'una ciutat diversa, oberta i integradora.". Els personatges que apareixen al cartell estan inspirats en persones reals de Sant Boi.

Col·laboradora a TV3 i El Jueves

Raquel Gu és humorista gràfica, dibuixant i il·lustradora, a més de traductora i filòloga anglesa. El seu humor gràfic ha saltat del paper a la televisió (col·labora habitualment dibuixant en directe al programa Els Matins de TV3) i els personatges del seu llibre 'Estic estupenda' apareixen regularment a les pàgines de la revista satírica El Jueves. Amb el segell B de Blok d'Ediciones B ha editat llibres infantils il·lustrats per a 'primers lectors'.

Aquest mateix any, ha signat el cartell de la fira de música i llibres BookStock, de Sevilla, i l'any 2016 una obra seva va servir per difondre la Capvuitada de la Festa Major de Sant Boi. Des de fa temps, realitza tallers i xerrades a escoles de la ciutat i a la Llibreria Les Hores.

Donar visibilitat al talent local

L'elecció de Raquel Gu com a autora del cartell de la 72a Fira de la Puríssima reflecteix l'aposta del govern municipal per potenciar i donar visibilitat al talent de la comunitat de creadors i creadores de la ciutat.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades