ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/28/2022 08:54:19 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Cultura als Barris: projectes artístics amb personalitat de barri
La iniciativa vol promoure la cultura comunitària i participativa protagonitzada per la ciutadania

11/15/2018

L'Ajuntament posa en marxa Cultura als Barris, un projecte que pretén aprofundir en el desenvolupament cultural descentralitzat als barris de la ciutat. La Mostra de Jazz, els Espectacles Familiars als Barris o l'Altaveu als Barris ja en formen part. Des d'ara i fins al mes de maig vinent s'hi afegiran iniciatives, algunes de les quals ja s'estan treballant, per promoure la cultura comunitària i participativa amb el protagonisme dels ciutadans i les ciutadanes.

Aquesta iniciativa desenvoluparà a cada barri de la ciutat projectes artístics per mostrar, des del vessant comunitari, la personalitat, la formació artística i la implicació de les persones de l'entorn no habituades a participar de la cultura local.

Marianao

Al barri de Marianao es farà una producció teatral de creació comunitària i inclusiva sobre la història i els valors característics d'aquest barri, el més gran de Sant Boi. El dimarts 13 de novembre, l'alcaldessa Lluïsa Moret ha donat el tret de sortida al projecte en el marc d'un taller (a la fotografia) dinamitzat per artistes locals i coordinat per l'entitat Espai Ludic que culminarà en un espectacle previst per al mes de maig.

Ciutat Cooperativa i Molí Nou

A Ciutat Cooperativa i Molí nou s'ha posat en marxa un projecte d'art, moda i disseny, una iniciativa multidisciplinar que explora la creativitat sota el prisma "fes-t'ho tu mateix" amb tallers d'estampació i "upciclyng" (moda amb materials reciclats) a més d'accions a l'espai públic. L'objectiu és afavorir un consum més sostenible en el marc dels trets identitaris del barri.

Casablanca

El projecte per al barri de Casablanca consisteix en la construció de mòbils articulats mitjançant motxilles que es pengen a l'esquena. En aquest cas la finalitat és engrescar adolescents i joves del barri a col·laborar a fer més atractius els esdeveniments festius i crear una nova colla d'animació.

Camps Blancs

Un grup de xanquers de l'esplai Eixida, al barri de Camps Blancs, estan treballant per formar un grup estable dedicat a aquesta disciplina artística i incorporar l'animació de persones amb xanques a les cercaviles i cavalcades que es fan a la ciutat.

Centre i Vinyets i Molí Vell

La poesia oral o slam poetry es el projecte que s'està desenvolupant als barris Centre i Vinyets i Molí Vell. Recollint la proposta de l'artista santboià Cysko Muñoz, al voltant de 240 joves de 4t d'ESO dels instituts Rubió i Ors i Ítaca participaran en tallers de poesia oral. El fruit d'aquest projecte es plasmarà en un espectacle al voltant de la diada de Sant Jordi.

Facebook

Instagram: @culturalsbarrisantboi

#culturalsbarris

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades