ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/28/2022 09:35:16 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


L'Ajuntament i la Gasol Foundation presenten un estudi pioner sobre obesitat infantil
Lluïsa Moret: "L'estudi SantBoiSà és un magnífic exemple de l'aposta estratègica de la ciutat per la salut"

11/20/2018

L'Ajuntament de Sant Boi i la Gasol Foundation han presentat aquest dimarts, dia 20 de novembre, els resultats d'un estudi científic sobre sobrepès i obesitat infantil. Les conclusions serviran per guiar les polítiques públiques de promoció dels hàbits saludables, el benestar i la qualitat de vida a la ciutat.

La presentació de l'estudi ha tingut lloc coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Infància. Hi han assistit l'alcaldessa, Lluïsa Moret; la directora executiva de la Gasol Foundation, Cristina Ribes, i l'investigador principal de l'estudi, Santi F. Gómez. Entre el públic assistent també hi havia el pare dels germans Gasol, Agustí.

"La presentació de l'estudi SantBoiSà", ha indicat Lluïsa Moret, "és un exemple magnífic de l'aposta estratègica de Sant Boi per la salut, un compromís col·lectiu de ciutat per garantir el benestar i la qualitat de vida de la ciutadania i projectar el nom de Sant Boi com un referent en aquest àmbit." "Amb la col·laboració de la Gasol Foundation, volem ser un laboratori d'implementació d'iniciatives", ha dit, "que després es puguin transferir a altres municipis amb un efecte multiplicador".

"Els resultats de l'estudi", ha afirmat la directora executiva de la Gasol Foundation, Cristina Ribes, "ja ens estan permetent establir unes línies d'actuació amb l'Ajuntament de Sant Boi, el nostre aliat imprescindible, d'acord amb les necessitats de la comunitat. L'objectiu és impulsar accions amb impacte real que involucrin els menors, les escoles, els centres d'oci i els productors locals, entre d'altres, i que mobilitzin tota la comunitat".

A dia d'avui, l'obesitat infantil és una epidèmia mundial que també afecta els països desenvolupats, entre ells Espanya, que es troba al top-5 d'Europa en el grau d'incidència d'aquesta epidèmia.

La recerca de l'estudi SantBoiSà es du a terme des de 2015 i la Gasol Foundation n'ha assumit enguany la coordinació. El treball conjunt permetrà convertir aquesta recerca en l'estudi de cohorts més ampli realitzat a Espanya sobre obesitat infantil, ja que seguirà l'evolució de més de 5.000 nens i nenes des de la seva primera infància fins a l'edat adulta.

Fins a 2017 hi han participat 854 nens i nenes d'entre 3 i 6 anys, que pertanyen a 20 escoles de la ciutat. Els resultats assenyalen que el 27,7% tenen un excès de pes (el 16,3%, sobrepes, i l'11,4% obesitat). L'estudi apunta una tendència a la reducció del grau d'incidència respecte a anys anteriors, almenys en relació al sobrepès, però les xifres confirmen que l'epidèmia afecta també la primera infància i que cal que les intervencions es focalitzin també en aquest col·lectiu.

L'estudi observa les dades antropomètriques i els estils de vida: la qualitat de la dieta infantil, el nivell d'activitat física, les hores d'exposició a pantalles i les hores diàries de son. Entre altres conclusions, destaca que més de la meitat dels infants que hi han participat no mantenen una alimentació adequada i que 4 de cada 10 no fan activitat física de manera freqüent. L'estudi també estableix una relació directa entre el nivell educatiu de les famílies i les xifres d'obesitat.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades