ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/28/2022 09:51:09 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi, el Prat, Viladecans i Gavà impulsen l'economia circular al Delta del Llobregat
Els 4 ajuntaments han celebrat una jornada conjunta per donar a conèixer a les empreses el projecte Ecoindústria

11/21/2018

L'edifici Sant Boi Centre de Serveis va acollir ahir la jornada "Ecoindústria. L'economia circular al Baix Llobregat". Durant l'acte es va donar a conèixer el programa Ecoindústria, promogut pels ajuntaments de Sant Boi, el Prat, Viladecans i Gavà, amb el suport de la Diputació de Barcelona, amb l'objectiu d'avançar cap a un model productiu d'economia circular, basat en l'intercanvi i el reaprofitament dels recursos.

L'economia circular és un model econòmic restauratiu i regeneratiu que aposta per mantenir en tot moment el valor i la utilitat dels productes, els components i les matèries primeres. Empreses punteres que participen al projecte com Damm, Seat, G+D Iberia, Consum o Aigües del Prat i fundacions com Rubricatus o Espigoladors han apostat per aquest model.

Amb aquest programa, els municipis del Delta del Llobregat volen sumar empreses al model de l'economia circular per generar creixement econòmic i ocupació, millorar la competitivitat del territori i reduir els efectes negatius dels residus sobre el medi ambient i la societat.

El programa Ecoindústria, finançat per la Diputació de Barcelona, es va posar en marxa l'any 2016 amb la participació dels ajuntaments de Viladecans i Gavà. L'any passat s'hi va adherir l'Ajuntament del Prat i enguany ho ha fet el de Sant Boi de Llobregat.

Ecoindústria contempla la formació especialitzada de tècnics municipals amb una metodologia estructurada que facilita el suport efectiu a les empreses i entitats, i la interrelació entre elles per avançar cap a una transformació del seu negoci de manera productiva i sostenible.

En l'acte de benvinguda, el tinent d'Alcaldia de Territori i Desenvolupament Econòmic de l'Ajuntament de Sant Boi, José Ángel Carcelén, va destacar la col·laboració dels municipis del Delta del Llobregat "per tirar endavant projectes conjunts que en aquesta ocasió serveixen per ajudar que els cicles de producció siguin més sostenibles".

La tinenta d'Alcaldia de Promoció Econòmica Comerç i Ocupació de l'Ajuntament del Prat de Llobregat, Marta Mayordomo, va destacar el valor del projecte Ecoindústria per traslladar la teoria a la pràctica i va afegir que "en la transformació del teixit econòmic val la pena caminar junts per un canvi de model".

La tinenta d'Alcaldia d'Empreses i Innovació i Ocupació de l'Ajuntament de Viladecans, Elena Alarcón, va felicitar les 70 empreses que participen al projecte i va demanar que aquest exemple "s'estengui com una taca d'oli".

Finalment, el tinent d'Alcaldia de Nova Governança i Economia de l'Ajuntament de Gavà, Jordi Tort, va dir que "cal minimitzar l'impacte ambiental creant teixit social i valor afegit".

Durant la jornada va tenir lloc la ponència "Què és l'economia circular?" (a càrrec de Lavola), la presentació del Mapa d'instruments de finançament per a projectes empresarials sobre Economia Circular (Acció10), una taula rodona sobre "Bones pràctiques d'empreses en l'àmbit de l'economia circular" i una dinàmica de relació i coneixement mutu entre empreses.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades