ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/28/2022 09:37:19 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Ben Guerir (Marroc) i Sant Boi de Llobregat comparteixen experiències de participació
Una delegació santboiana ha visitat la localitat marroquina en el marc d'un projecte de cooperació

11/22/2018

Una delegació de Sant Boi de Llobregat va visitar els passats 12 i 13 de novembre la comuna de Ben Guerir, a la regió de Marràqueix-Safi (Marroc). La trobada entre càrrecs electes i personal tècnic dels dos municipis va servir per intercanviar experiències sobre participació ciutadana i en relació a la lluita contra la violència masclista.

La delegació santboiana estava formada pel regidor de Noves Formes de Participació i del Districte Oest (Marianao), Daniel Martínez, i dos responsables tècnics dels àmbits d'Igualtat i Participació Ciutadana de l'Ajuntament.

Les jornades de treball van girar al voltant del nou marc legal marroquí, que busca eradicar la violència contra les dones. També es van abordar els processos innovadors de participació ciutadana que s'han dut a terme a nivell local en tots dos territoris. En aquest sentit, Sant Boi va donar a conèixer l'experiència de la campanya "Això no és amor" i el funcionament dels consells de districte i sectorials de la ciutat.

Com a conclusió es va assenyalar, d'una banda, la necessitat de definir acuradament què és la violència masclista, com es manifesta i com es pot visibilitzar. De l'altra, hi va haver acord sobre la conveniència de complementar el servei de queixes i suggeriments T'escoltem, més individual, amb consells col·lectius vinculats als centres de proximitat existents als barris. D'aquesta manera, es facilitaria el tractament de polítiques municipals complexes, com també la coordinació i el debat amb el teixit associatiu.

Campanyes contra la violència masclista i servei de queixes i suggeriments

Entre els resultats de l'intercanvi hi ha la definició per a la localitat marroquina de dues campanyes de prevenció de la violència masclista, una dirigida al públic general i una altra enfocada a joves. Pel que fa a la participació ciutadana, a la pàgina web de la comuna de Ben Guerir s'habilitarà un apartat perquè la ciutadania pugui fer arribar suggeriments i queixes d'una manera ràpida i eficaç, similar al servei T'escoltem de Sant Boi.

La visita de la delegació santboiana a Ben Guerir s'emmarcava en els projectes pilot impulsats des de la iniciativa de cooperació directa Reforç de la democràcia local al Marroc, liderada per la Diputació de Barcelona.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades