ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/28/2022 08:59:33 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi aposta per la innovació i els nous modes de participació i implicació ciutadana de la mà de la Fundación Kaleidos
Experts en noves economies, noves tecnologies i noves diversitats participen en una jornada amb responsables polítics i tècnics de diferents ciutats

11/27/2018

Sant Boi de Llobregat acollirà aquest dimecres, dia 28 de novembre, la jornada 'El redisseny permanent dels modes de participació i implicació ciutadana", organitzada per la Fundación Kaleidos. L'objectiu és reflexionar sobre com des de l'Administració local es pot donar una resposta adequada en matèria de noves tecnologies, noves economies i noves diversitats a les exigències dels canviants entorns socials actuals.

Les sessions de treball tindran lloc al Museu de Sant Boi, mentre que Cal Ninyo acollirà el plenari on s'exposaran les conclusions. A Can Ninyo tindrà lloc també avui dimarts dia 27, a la tarda, una reunió del Patronat Kaleidos, que aprovarà els comptes anuals i el pla de treball per a 2019.

A la jornada de dimecres, responsables polítics i tècnics de les àrees de Participació, Governança i Estratègia dels ajuntaments d'Alacant, Bilbao, Burgos, Getafe -presidència-, Logronyo, Màlaga, Sant Boi de Llobregat, Vitòria-Gasteiz i Saragossa es donaran cita per compartir experiències de participació ciutadadana que s'han dut a terme o s'estan desenvolupant a cada ciutat.

La jornada comptarà amb la participació de tres experts que són referents als respectius sectors en relació al redisseny permanent dels modes de participació i implicació ciutadana.

Noves tecnologies

Encarna Hernández, directora de Projectes de NovaGob Lab i col·laboradora docent del INAP (Instituto Nacional de Administración Pública). El seu treball 'L'Administració Local com a antena y catalitzador de relacions amb la ciudadania. Canals i plataformes' anirà sobre l'equilibri que s'ha d'assolir entre els mecanismes tradicionals de participació i les noves tendències impulsades per les TIC, fent possible una participació ciutadana no circumscrita al vot, sinó incorporada al llarg del cicle complet de presa de decisions, desenvolupament i cerca de solucions.

Noves economies

Diego Isabel La Moneda, fundador del Global Hub por el Bien Común i director del Global Foum NESI de 'Nueva economía e Innovación social' centrarà la seva feina en la guia 'Cocreant una nueva economia des de la participació ciudadana i la innovació social". Els anomenats Nous Moviments Econòmics (NEMs) estan demostrarnt ja la possibilitat d'altres models alternatius com l'Esconomia Social i Solidària, l'Economia del Bé Comú o l'Economia Circular, entre altres. A partir d'aquest nou paradigma, Diego Isabel La Moneda compartirà un nou enfoc a partir de la nostra cultura i valors municipals des del qual treballar al costat de la ciutadania.

Noves diversitats

Gemma Pinyol, coordinadora de la Red Española de Ciudades Interculturales (RECI) és experta del Consell d'Europa en el programa Intercultural Cities. L'eix del seu treball serà la 'Diversitat cultural: criteris i estratègies pràctiques per a l'èxit dels processos de participació integrada' i treballarà per mostrar les eines i els processos mitjançant els quals les organitzacions poden adaptar-se a la nova realitat intercultural i entendre-la així com una oportunitat si es gestiona de manera adequada i positiva.

La Fundación Kaleidos i l'Ajuntament de Sant Boi organitzen la jornada 'El redisseny permanent dels modes de participació i implicació ciutadana" en el marc del treball intern que al llarg de 2018 està desenvolupant la xarxa Kaleidos. Responsables tècnics dels ajuntaments membres hi culminaran el treball de tot l'any, que es concretarà en guies i eines de contingut pràctic al servei de l'Administració Local.

Construint Europa des de l'Administració Local

Kaleidos.red és una organització que agrupa ajuntaments espanyols i treballa en l'àmbit de la participació ciutadana des de l'any 2000. En l'actualitat es troba immersa en l'objectiu de dur la seva reflexió a l'àmbit europeu dintre del projecte Building up Europe from Local Authorities (Construint Europa des de l'Administració Local).


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades