ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/28/2022 10:53:10 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


L'Ajuntament crea un òrgan de participació específic per a adolescents
El Consell d'Adolescència incorporarà la mirada d'aquesta etapa de la vida a les polítiques municipals

12/19/2018

Aquest dimarts, dia 18 de desembre, s'ha constituït el Consell d'Adolescència de Sant Boi de Llobregat. 18 nois i noies de la ciutat d'entre 12 i 14 anys formen part d'aquest nou òrgan de participació ciutadana. L'objectiu és incorporar a les polítiques municipals la perspectiva i el punt de vista de les persones de Sant Boi que es troben en aquesta important etapa de la vida.

El primer encàrrec que l'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha fet als consellers i conselleres ha estat que recullin opinions dels adolescents i les adolescents sobre com els agradaria que fos la ciutat i quines propostes tenen per millorar Sant Boi .

L'acte de constitució del Consell d'Adolescència ha tingut lloc a la Sala de Plens. En la seva primera composició , el Consell compta amb 18 membres que han signat l'acta de constitució i han rebut un carnet identificador.

La meitat de membres ho són en representació de 9 entitats socioeducatives i de lleure de la localitat i la resta són exconselleres i exconsellers del Consell d'Infància de Sant Boi, que hi aportaran la seva experiència prèvia en un òrgan de similars característiques. El pròxim curs escolar s'hi incorporaran també representants dels instituts.

El govern municipal de Sant Boi s'ha compromès a impulsar la participació de la infància i l'adolescència com un valor democràtic per a la ciutat i a promoure el reconeixement social de les persones que estan en aquestes etapes de la vida com a subjectes de ple dret en el present, no només en el futur.

El precedent del Consell d'Infància

L'any 2015 es va constituir el Consell d'Infància de Sant Boi. Després de gairebé 4 anys de feina, s'ha consolidat com a òrgan representant del conjunt de la infància del municipi i ha participat activament en la millora i transformació de la ciutat. Entre altres tasques ha participat, per exemple, en la definició i el disseny de diversos espais de jocs infantils en parcs i places de la ciutat i, en el futur, s'implicarà en el disseny de camins escolars segurs .


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades