ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/28/2022 09:15:37 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El Pressupost de 2019 manté el compromís amb l'atenció social i la millora de l'espai públic
L'Ajuntament congela els principals tributs municipals i redueix l'endeutament fins a mínims històrics

12/21/2018

El Ple municipal ha aprovat aquest dijous, dia 20 de desembre, el Pressupost Municipal 2019. Els comptes de l'Ajuntament són coherents amb els principals compromisos del govern municipal: atenció de les necessitats socials de la ciutadania, millora de l'espai públic i desenvolupament de l'estratègia de futur per un Sant Boi saludable i sostenible.

El Pressupost Municipal Consolidat (Ajuntament més empreses municipals) s'incrementa globalment en un 2,7% respecte a l'any 2018. Les despeses previstes ascendeixen a 93,8 milions d'euros.

Despeses

Amb els fons destinats a despeses corrents, l'Ajuntament mantindrà les seves polítiques socials i el suport a les famílies més vulnerables, destinarà recursos per a actuacions en l'espai públic als barris, reforçarà la cura de les zones verdes i la prevenció d'incendis, consolidarà les ajudes a la cultura, la pràctica esportiva i els projectes socials de les entitats i complirà amb el compromís assolit pel govern central amb els sindicats per recuperar el nivell salarial de les plantilles públiques.

Inversions

El capítol d'inversions ascendeix a 3,4 milions d'euros i s'incrementa en un 3,8% l'any 2019. Les inversions previstes permetran finalitzar projectes plurianuals com les millores en l'eficiència i sostenibilitat de l'enllumenat públic, l'adequació de l'espai fluvial, les intervencions en parcs infantils, la creació d'una xarxa de calor de biomassa o la construcció d'una piscina d'estiu al parc de la Muntanyeta, a més d'assumir els projectes prioritzats per la ciutadania als pressupostos participatius.

Subvencions de la UE

També es faran mitjançant el capítol d'inversions les aportacions del municipi als projectes subvencionats pel programa europeu eDusi, com ara la millora dels espais interblocs de Ciutat Cooperativa, l'arranjament de la façana del Palau de Marianao, la finalització de les obres del Casal de la Gent Gran de Ciutat Cooperativa o diversos projectes d'administració electrònica. Globalment, representaran una aportació municipal de més d'1 milió d'euros.

Congelació de tributs

L'esforç pressupostari de l'Ajuntament es durà a terme sense incrementar la pressió fiscal, ja que les Ordenances Fiscals de 2019 preveuen la congelació dels principals impostos i taxes municipals.

El deute, sota mínims

A més, l'Ajuntament de Sant Boi tornarà a reduir en més d'un 20% el seu nivell d'endeutament, que al final de l'exercici ascendirà a només 7,7 milions d'euros (l'any 2011 aquest deute arribava als 50,9 milions i des d'aleshores s'ha reduït any rere any fins a situar Sant Boi com la ciutat de més de 75.000 habitants amb menys deute per habitant de tot Catalunya). Els diners destinats per l'Ajuntament a pagar deute es reduiran l'any vinent en 1,4 milions d'euros.

El Pressupost Municipal 2019 es va aprovar amb els vots favorables dels grups municipals PSC i ICV-EUiA-MES-E, l'abstenció de Gent de Sant Boi i PdeCAT i els vots en contra de C's, ERC i PP.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades