ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/28/2020 05:57:08 AM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


De Sancti Baudili a Sant Boi de Llobregat, l'evolució del nom de la ciutat
Una exposició recull el resultat d'una investigació del Museu sobre el topònim del nostre municipi

01/15/2019

El Museu de Sant Boi ha realitzat un treball de compilació de documents i materials de diverses èpoques que ha permès seguir l'evolució històrica del nom de la nostra ciutat. Procedent del nom d'un sant francès, l'actual denominació de Sant Boi ha canviat al llarg de les centúries i ha variat segons les conjuntures polítiques i socials.

Sancti Baudili, Sant Baldiri, Semboi, Sant Boy, Semboy, Vilaboi, San Baudilio i Sant Boi són els noms que ha anat tenint la ciutat des de l'època paleocristiana (segles IV i V). El projecte d'investigació sobre aquesta evolució ha suposat una recerca intensa de documents i materials, alguns d'ells inèdits, en diferents arxius i institucions. La recerca ha permès conèixer de manera detallada els canvis del topònim al llarg del temps i les circumstàncies que l'han acompanyat.

Fruit d'aquesta recerca de la memòria històrica del municipi, les dependències del Museu de Sant Boi a Can Barraquer acullen l'exposició Els noms de Sant Boi . A la mostra es poden veure segells i objectes que tenen gravat o imprès el nom de la població segons el moment històric.

Algunes de les curiositats de l'exposició són moneda de curs legal del temps de la II República, quan l'aleshores Vilaboi en disposava d'una pròpia; rajoles amb el nom 'San Baudilio' gravat, que les indústries Domingo Valls posava als seus paviments hidràulics, o un antic rellotge amb el nom de la ciutat de la rellotgeria Gelabert. Les persones que visitin l'exposició també trobaran llibres de comptabilitat i registre dels segles XV, XVII i XVIII i objectes protocol·laris, entre molts altres.

'Els noms de Sant Boi' es pot visitar fins al 28 d'abril al Museu-Can Barraquer. Es fan visites comentades amb cita prèvia.

Cultura Sant Boi Museu de Sant Boi

Museu de Sant Boi

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades