ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/28/2020 07:26:39 AM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El conseller d'Educació es compromet a cofinançar la millora de les instal·lacions escolars a Sant Boi
L'alcaldessa, Lluïsa Moret, s'ha reunit amb Josep Bargalló per plantejar-li les principals demandes de la comunitat educativa local

01/18/2019

L'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha rebut a l'Ajuntament aquest dijous, dia 17 de gener, el conseller d'Educació, Josep Bargalló. En el decurs d'una reunió, ha posat en coneixement del titular del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya les principals necessitats i demandes de la ciutat en aquest àmbit. El conseller s'ha compromès a aportar finançament per a actuacions de millora de les instal·lacions escolars de la ciutat.

La reunió amb el conseller, celebrada a petició de l'alcaldessa, ha comptat també amb la presència de la tinenta d'Alcaldia de Ciutat Educadora, Alba Martínez, i el director dels Serveis Territorials d'Educació al Baix Llobregat, Francesc Ballester. Posteriorment, han fet una visita conjunta a l'escola Antoni Gaudí, on han mantingut una trobada amb l'equip directiu.

Millora de les instal·lacions escolars

L'Ajuntament ha elaborat un projecte, amb un cost global de 342.000 euros, que preveu inversions i actuacions de manteniment per millorar les instal·lacions dels centres de Primària, amb l'èmfasi posat en la garantia d'un ús accessible i segur de tots els espais. L'Ajuntament ja ho ha prioritzat pressupostàriament, però considera necessari que la Generalitat n'assumeixi també el finançament.

Formació professional aliniada amb l'estratègia de ciutat

Pel que fa a Secundària, Lluïsa Moret ha reclamat que s'aliniï l'oferta de Formació Professional existent a Sant Boi amb l'estratègia de ciutat que el govern municipal promou per avançar cap a un Sant Boi saludable i sostenible. En aquest sentit, l'Ajuntament reclama un reforç dels ensenyaments de les especialitats de 'Sanitat' i 'Serveis socioculturals i a la comunitat'. També aspira a comptar amb una futura Escola de Capacitació Agrària.

Necessitats educatives especials

L'alcaldessa ha demanat que la Generalitat es comprometi a dotar Sant Boi de recursos educatius inclusius en l'etapa postobligatòria que permetin donar continuïtat a la formació professional de l'alumnat amb necessitats educatives especials a partir dels 16 anys.

Finançament de l'etapa 0-3 anys

Al llarg de la reunió Lluïsa Moret ha posat sobre la taula altres qüestions, com la necessitat de comptar amb finançament de les places de 0-3 anys i de l'Escola Municipal de Música.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades