ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/28/2020 06:38:36 AM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


L'àrea de jocs de la plaça de l'Olivera es remodela amb les idees aportades per infants de la ciutat
Hi haurà un nou joc amb forma d'arbre, un altre inspirat en una tirolina, taules de ping pong i jocs inclusius

02/27/2019

Les obres de remodelació de l'àrea de jocs infantils de la plaça de l'Olivera, al barri de Casablanca, ja han començat. El disseny de la renovació d'aquest l'espai i els seus elements de joc es basarà en les propostes fetes pels nens i les nenes del Consell d'Infància de Sant Boi. Els seus desitjos i opinions quedaran reflectits així en l'espai públic de la ciutat.

És la tercera actuació en àrees de joc del municipi que es du a terme d'acord amb aquesta fórmula de participació infantil, després de les que es van fer l'any 2017 a la plaça de Francesc Ferrer i Guàrdia i al parc dels Somnis (cantonada Joaquim Auger/Girona).

D'acord amb les idees recollides dels nens i les nenes, el projecte preveu una zona de joc amb tres àrees diferenciades: dues per a infants de diferents edats (de 0 a 3 i de 3 a 11 anys) i una altra que serà un espai multifuncional per a totes les edats; en aquest espai hi haurà dues taules de pícnic.

Un dels jocs proposats és un element amb forma d'arbre que té petites cabanes amb forma d'oliva a la capçada (a la fotografia). L'àrea de jocs per a infants més petits conté tots els elements proposats pel Consell. També s'hi col·locaran jocs inclusius, un d'ells específic per a infants amb mobilitat reduïda.

La plaça de l'Olivera està dividida en dos espais diferenciats: en un d'ells hi ha les grades i una pista esportiva; en l'altre, una zona de bosc amb pineda i l'àrea de jocs infantils que ara es renova. Els treballs permetran configurar un espai més amable i funcional , millor adaptat a les necessitats dels infants i les seves famílies. També està previst millorar la xarxa de drenatge de l'àrea de jocs.

El disseny de les àrees de joc s'ha fet en el marc del Consell d'Infància de Sant Boi, un organisme format per infants d'entre 9 i 11 anys que du a terme encàrrecs de l'Ajuntament per incorporar la mirada infantil en el procés de construcció de la ciutat.

L'Ajuntament ha invertit en els darrers 4 anys 1,67 milions d'euros per renovar i mantenir les àrees de jocs infantils de Sant Boi. Fins ara ja s'han dut a terme una quinzena d'actuacions de millora (en llocs com la plaça de Catalunya, la plaça dels Focs de Sant Joan o el parc de Marianao). Les prioritats són instal·lar jocs més vistosos, millorar l'estat de conservació de les àrees existents i minimitzar els riscos de seguretat.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades