ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/28/2020 07:09:28 AM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Innovador sistema vegetal per millorar la qualitat de l'aire en espais interiors
L'Ajuntament ha instal·lat un fitoremediador a les dependències de l'OMAP

02/15/2019

L'Ajuntament ha instal·lat a l'Oficina Municipal d'Atenció a les Persones (OMAP) un fitoremediador, és a dir, un sistema vegetal per a la neteja, depuració i millora de la qualitat de l'aire. L'acció combinada de tipus de plantes (potus, cinta, heura i 'spthiphuyllum cochearispathum') redueix la presència d'elements químics contaminants.

El funcionament del fitoremediador instal·lat a l'OMAP no requereix cap energia elèctrica (no està connectat a la xarxa elèctrica) i té un reduït consum hídric (només 3 litres d'aigua al mes).

Mitjançant la fotosíntesi, les plantes contribueixen a millorar la qualitat de l'aire interior i a netejar els elements químics perjudicials. En concret, redueix els nivells de CO2i elimina els compostos orgànics volàtils (COV) com el tolué, els etanols o les acetones.

Una primera versió del sistema de fitoremediació es va instal·lar a l'Institut Ítaca el mes de maig de 2018 amb molt bons resultats. Aquesta tècnica obre perspectives per a potencials millores de la qualitat de l'aire en espais interiors.

La tecnologia, basada en un estudi de la NASA per millorar la qualitat de l'aire a l'interior dels mòduls espacials, va ser analitzada mitjançant la col·laboració del Laboratori del Centre de Medi Ambient de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades