ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

10/20/2020 10:17:40 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


L'Ajuntament simplifica i flexibilitza els instruments de participació ciutadana
Un nou Reglament culmina el procés de redefinició de la participació ciutadana a Sant Boi

03/06/2019

El Ple municipal ha aprovat per unanimitat el nou Reglament de Participació Ciutadana de Sant Boi de Llobregat. El document actualitza, simplifica i flexibilitza els procediments de participació ciutadana existents a la ciutat.

El nou Reglament és la culminació del procés de redefinició de les polítiques de participació ciutadana que s'ha dut a terme durant els últims anys a Sant Boi. Sota el títol genèric de 'particiPASSIÓ', aquest procés ha treballat per construir de manera consensuada una participació ciutadana amb tothom i per a tothom, fàcil, flexible, útil i amb impacte.

Durant aquest procés, s'ha creat una plataforma digital de participació, s'han impulsat els pressupostos participatius , s'han realitzat processos de participació vinculats a l'urbanisme i a la millora de l'espai públic (com el de la plaça de la Generalitat) i s'han dut a terme experiències pilot als consells sectorials i de districte.

Aquestes experiències han comptat amb la participació global de més de 2.000 persones i han tingut com a resultat la recollida de múltiples aportacions, idees i propostes. Tot aquest material ha nodrit els continguts del nou Reglament de Participació Ciutadana.

El document, que és fruit d'un intens treball de debat i consens entre les forces polítiques, defineix amb més claredat els instruments de participació ciutadana existents a la ciutat, reconeix el dret de participació a col·lectius no constituïts jurídicament com entitats i dona més protagonisme a les iniciatives de la ciutadania en matèria de participació.

Període d'exposició pública

El Reglament de Participació Ciutadana de Sant Boi de Llobregat s'ha aprovat ara inicialment. Fins al 16 d'abril romandrà obert el termini d' exposició pública , durant el qual la ciutadania pot fer-hi al·legacions.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades