ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/06/2020 07:36:46 PM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El Ministeri de Foment reprèn el projecte de la variant de la C-245
A finals de 2019 es podrà comptar amb el projecte de finalització de les obres

02/22/2019

Les alcaldesses de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret; Santa Coloma de Cervelló, Anna Martínez, i Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich; l'alcaldessa accidental de Torrelles de Llobregat, Isabel Martínez Soriano, i el gerent d'Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona, Vicenç Izquierdo, s'han reunit el dilluns dia 18 de febrer a la seu del Ministeri de Foment, a Madrid, amb el secretari general d'Infraestructures, José Javier Izquierdo.

Projecte de finalització de les obres de la variant

En el decurs de la trobada, José Javier Izquierdo ha informat del compromís del Ministeri de Foment de comptar abans de finals d'aquest any amb el projecte de finalització de les obres de la variant de la carretera comarcal C-245 per tal d’adjudicar la seva execució al llarg del 2020.

Es tracta de la connexió del cinturó del Litoral amb l'autopista C-32, una infraestructura vital per a la mobilitat de l'entorn, especialment pel que fa a la millora dels accessos i sortides de la població de Sant Boi. Les obres van començar l'any 2009 i des d'aleshores han patit múltiples interrupcions i ajornaments.

Protocol per desdoblar el ramal de connexió BV-2002-autovia A2

El responsable ministerial també ha manifestat la intenció de signar de manera immediata un protocol de col·laboració entre el Ministeri de Fomento i la Diputació de Barcelona per dur a terme, de manera conjunta, el desdoblament del ramal de connexió entre la BV-2002 i l'autovia A2 i la modificació de la rotonda de Sant Vicenç dels Horts que connecta la BV-2002 amb l'A2 i la B23 ('rotonda de les Ovelles').

Aquestes dues actuacions reduirien el col·lapse de la rotonda i els accessos a l'autovia i a l'autopista en hores punta i millorarien la mobilitat dels veïns i les veïnes de les tres poblacions.

Els municipis mantenen la unitat d'acció

Els ajuntaments afectats per les obres de la variant han mantingut en tot moment la unitat d'acció per reivindicar la finalització d'aquesta infraestructura, tot defensant de manera conjunta els interessos de la ciutadania. Els quatre municipis valoren positivament que s’hagin reprès les converses amb el Ministeri de Foment i les solucions acordades durant la reunió.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades