ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/28/2020 07:02:40 AM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Outfitters Coope: la moda com a expressió sociocultural d'un barri
Un treball de disseny i moda a partir de roba recuperada dels veïns i les veïnes

02/28/2019

El dimecres 27 de febrer s'ha presentat al Casal de Ciutat Cooperativa i Molí Nou la iniciativa comunitària d'art, moda i disseny Outfitters Coope. L'eix central d'aquest treball, en el marc del programa Cultura als Barris, és el foment de la creativitat sota el prisma "fes-t'ho tu mateix". Amb la participació del taller de costura de l'associació de dones Esclat, que des de fa 30 anys acull una trentena de dones del barri, es modificaran peces de roba i s'elaboraran complements per demostrar que 'La Coope està de moda'.

Ciutat Cooperativa i Molí Nou és un barri amb tradició de dones costureres amb un mercat ambulant setmanal molt popular. Des d'aquest punt de partida neix Outfitters Coope amb l'objectiu de treballar un "look" del barri i entendre la moda com una forma d'identificació personal i col·lectiva, d'expressió i comunicació social i cultural, més enllà d'una forma de consum.

Durant la presentació, l'alcaldessa Lluïsa Moret va destacar "el valor d'una generació de dones costureres, tot un exemple de treball i dedicació" i va mostrar la seva satisfacció per "un projecte que reforça la identitat i la vida cultural del barri"

La iniciativa vol servir també per reflexionar sobre el consum sostenible i el reciclatge i el valor de l'ofici artesà complementat amb la innovació. En aquest sentit, es pretén recuperar la tradició costurera des d'una perspectiva jove i actual.

El dilluns i dimarts de març i abril el Casal de Cooperativa serà l'escenari d'Outfitters Coope. Aquest projecte vol crear una línia de moda a partir de roba recuperada dels veïns i les veïnes del barri. La roba, com a element identitari individual i col·lectiu, recull les experiències de la ciutadania a les quals aporta una perspectiva jove i moderna. A partir de les aportacions es confeccionaran diferents outffits que es recolliran en una sessió de fotos, en una revista o una exposició i en una campanya a les xarxes socials.

El projecte compta amb la participació de les artistes i dissenyadores santboianes Carmen Doora (cantant i dissenyadora), Berta Ros (il·lustradora i dissenyadora gràfica) i Laura del Valle (artista plàstica i audiovisual).

El programa Cultura als Barris

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades