ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/06/2020 08:56:43 PM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El parc fluvial de Sant Boi acollirà el diumenge 5 de maig la Caminada Popular pel Treball Digne i l’Economia Solidària
CCOO del Baix Llobregat i la Fundació Cívica Esperanzah organitzen aquesta activitat de conscienciació

04/30/2019

L’Ajuntament de Sant Boi, CCOO del Baix Llobregat i la Fundació Cívica Esperanzah han presentat aquest dimarts, dia 30 d’abril, la Caminada Popular pel Treball Digne i l’Economia Solidària .

Aquesta activitat festiva i de sensibilització s’adreça a un públic intergeneracional i divers per donar visibilitat als valors del treball digne i de l’economia social i implicar tot el Baix Llobregat en favor de la preservació del riu i el seu entorn natural.

L’ acte de presentació ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret; el secretari general de CCOO del Baix Llobregat, Josep Maria Romero; i el coordinador del festival Esperanzah, Óscar Rando.

Acte central al parc fluvial

La Caminada sortirà a les 9 h del matí, simultàniament des de dos punts de partida : el parc de Can Mercader, a Cornellà, i la plaça de l’Estació, a Sant Feliu de Llobregat.

Després de recórrer aproximadament 5 km, les dues marxes creuaran el pas inundable entre Sant Joan Despí i Sant Boi i confluiran al parc fluvial d’aquesta darrera localitat al voltant de les 10.30 h.

A l’esplanada del parc fluvial se celebrarà l’ acte central , que acollirà activitats infantils, musicals i esportives, un esmorzar popular i una àrea destinada a les entitats i els projectes socials del Baix Llobregat.

La recaptació de la Caminada Popular pel Treball Digne i l’Economia Solidària, que tindrà una tarifa mínima d’inscripció de 5 euros, anirà destinada a la Fundació per a Joves La Carena, entitat promoguda per la Coordinadora contra la Marginació que acompanya alumnat del Baix Llobregat en el seu procés de formació per eixamplar les seves expectatives de futur.

Els valors de la Caminada Popular

La Caminada Popular vol esdevenir una trobada anual per visibilitzar el factor treball com a vertebrador de la societat i conscienciar sobre el fet que la seva evolució ha de dignificar, respectar i promocionar l’entorn natural, amb el riu Llobregat com a vertebrador del territori.

“Aquesta és una activitat que ens omple d’orgull”, ha afirmat l’ alcaldessa de Sant Boi , Lluïsa Moret, durant l’acte de presentació, “perquè respon als valors que sempre hem defensat: el treball digne, un nou model econòmic amb dimensió social i la preservació del nostre entorn natural i la lluita contra el canvi climàtic”.

El secretari general de CCOO del Baix Llobregat , Josep Maria Romero, ha assenyalat que aquesta caminada popular ha de servir per reivindicar “la transformació important que està experimentant el treball en el marc d’un nou model productiu” i “l'aposta del Baix Llobregat pet la recuperació del seu riu”. Per això, ha dit, "l'activitat tindrà una dimensió reivindicativa i social i una dimensió lúdica”.

Óscar Rando, coordinador del festival Esperanzah , ha remarcat que “aquesta marxa neix amb l’interès centrat en allò que realment importa: el capital humà i el capital natural”. “Al Baix Llobregat som pioners”, ha indicat, “en una forma alternativa d'entendre l’economia”.

Inscripcions:

A la pàgina web de La Caminada , als locals de CCOO a Cornellà, Gavà, Martorell i El Prat i a Gats (c/ Riu Llobregat, 47, Sant Cosme, El Prat)


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades