ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/28/2020 07:28:59 AM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi s'adhereix a l'Associació Viles Florides de Catalunya
L'objectiu d'aquesta iniciativa és potenciar els espais enjardinats i l'arbrat urbà

05/08/2019

Sant Boi de Llobregat és ja una de les Viles Florides de Catalunya . El municipi s'ha adherit formalment a l'associació que aplega aquestes localitats amb l'objectiu de valorar i potenciar els espais enjardinats i l'arbrat urbà.

La Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) va posar en marxa aquesta associació l'any 2011 i actualment en formen part 134 localitats catalanes, entre les quals Blanes, Cardona, Llançà, Puigcerdà, Reus, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Sitges o Tossa de Mar.

Viles Florides de Catalunya avalua periòdicament (cada any o cada dos anys) la qualitat de les àrees enjardinades i arbrades de tots els municipis membres. Sant Boi rebrà la seva primera qualificació el pròxim mes de setembre.

Un equip de professionals de la jardineria atorga a cada localitat una puntuació global que oscil·la entre un mínim d'una i un màxim de cinc roses. 'Pujar nota' a la següent avaluació esdevé així un incentiu i un compromís col·lectiu de ciutat.

L'objectiu és assenyalar la importància que tenen les àrees amb vegetació i arbrat per millorar l'espai públic , el medi ambient i fins i tot el benestar psicològic de la ciutadania.

La pàgina web de l'associació Viles Florides de Catalunya dedica un apartat a Sant Boi de Llobregat i descriu la ciutat com un 'pulmó verd' amb un 60% de superfície forestal, agrícola o fluvial. Com a principals espais enjardinats esmenta els parcs de Marianao i la Muntanyeta, la Torre del Sol i els jardins de Can Julià.

Retolació identificativa a les entrades de la població

Dos rètols identifiquen ja Sant Boi com a 'Vila Florida de Catalunya' en els accessos a la població: a l'entrada per la carretera Santa Creu de Calafell, venint des de Viladecans (a la fotografia) i a l'entrada pel barri de Ciutat Cooperativa, venint des de Sant Vicenç dels Horts

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades