ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/06/2020 08:54:07 PM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El Metro del Delta formarà part del Pla de Rodalies de Barcelona del Ministeri de Foment
La línia que unirà Cornellà, Sant Boi, Viladecans, Gavà i Castelldefels serà un nou corredor ferroviari d’entrada a Barcelona

03/22/2019

L'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i les alcaldesses i els alcaldes de Castelldefels, Maria Miranda; Cornellà, Antoni Balmón; Gavà, Raquel Sánchez; i Viladecans, Carles Ruiz, s'han reunit aquest divendres dia 22 de març, a l'estació de Sants, amb el subdirector general de Planificació Ferroviària del Ministeri de Foment, Jorge Ballesteros, i amb els representants d'Adif Carlos Quingles, subdirector d'Operacions de la Xarxa Convencional Nord-est; Vicente Yerbes, subdirector d'Estacions Nord-est, i Juan Manuel de les Heras, gerent de Patrimoni Nord.

En l'agenda de reunió de treball, el tema més important ha estat la petició dels representants municipals de recuperar el projecte del Metro del Delta, la línia ferroviària soterrada que ha de comunicar Cornellà i Castelldefels a través dels seus trams urbans. Els responsables del govern central i de l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries han confirmat que la nova línia formarà part del Pla Integral de Serveis de Rodalies de Catalunya .

Per als representants de l'Administració central, la nova infraestructura, que serà una prolongació de la línia R3 de Renfe, no només donarà servei al Delta del Llobregat, sinó que significarà la creació d' un nou corredor ferroviari d'entrada a Barcelona . És, per tant, estratègica per al desenvolupament de la futura xarxa de rodalies, i presenta el gran avantatge de la intermodalitat amb la línia R2 i Ferrocarrils de la Generalitat.

L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret , ha afirmat que, a la reunió, “hem constatat que aquest és un projecte complex, que és costós, però del tot necessari no només per cobrir les necessitats dels nostres municipis, sinó també per millorar la mobilitat del país obrint noves vies i noves possibilitats de connexió amb Barcelona. I obrir un nou corredor que milloraria l'entorn”.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez ,ha subratllat la importància de la línia del Metro del Delta “no només des del punt de vista del Delta del Llobregat, sinó perquè ha de contribuir a millorar la xarxa d’infraestructures de Rodalies de l’àrea metropolitana”.

L’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz , també ha expressat la satisfacció per “haver constatat que, des del Ministeri, ja s’està treballant en una nova agenda d'inversions en infraestructures a la zona Delta i Catalunya”.

L’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda , ha destacat que aquesta línia “constitueix una reclamació històrica dels municipis, que ara cobra més valor perquè hem fet una aposta decidida per un model de mobilitat sostenible en què el transport públic de gran capacitat ha de jugar un paper fonamental”.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades