ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/06/2020 08:45:29 PM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El Parc de la Muntanyeta, escenari d'un projecte metropolità d'estudi de la biodiversitat amb papallones
Aquesta iniciativa de ciència ciutadana és el primer pas cap a un futur Observatori Metropolità de Papallones

04/15/2019

El Parc de la Muntanyeta de Sant Boi acollirà a partir d'aquesta primavera un innovador projecte metropolità d'estudi i millora de la biodiversitat que tindrà com a protagonistes les papallones. En breu es llançarà una campanya per captar persones voluntàries que vulguin participar en aquest projecte de ciència ciutadana.

L'objectiu d'aquesta iniciativa, impulsada pel Laboratori Metropolità d'Ecologia i Territori de l'AMB, és conèixer la biodiversitat de la xarxa de parcs i platges metropolitans. Per fer-ho, s'han escollit les papallones ja que són un insecte molt sensible que dona molta informació per poder valorar i millorar la biodiversitat de diferents hàbitats.

L'estudi s'inicia enguany a sis parcs i dues platges de l'àrea metropolitana de Barcelona: parc de la Muntanyeta (Sant Boi), parc de la Fontsanta (Sant Joan Despí i Esplugues), parc del Turonet (Cerdanyola), parc dels Pinetons (Ripollet), parc del Torrent de la Font i del Turó de l'Enric (Badalona), parc del Tramvia (Montgat i Tiana), platja de Castelldefels i platja de Gavà.

Un projecte de ciència ciutadana

En els pròxims dies es posarà en marxa una campanya per captar persones voluntàries per participar en el projecte. Aquestes persones rebran una formació específica per aprendre a identificar papallones i poder fer el seguiment cada 15 dies durant la primavera, l'estiu i la tardor.

L'estudi s'emmarca en el Pla de millora de la biodiversitat dels parcs i les platges. Aquests espais metropolitans sovint ocupen una posició intermèdia entre el teixit urbà metropolità i els grans espais naturals. Acullen força biodiversitat i tenen un gran valor socioambiental. L'estudi agafa les papallones diürnes com a espècies bioindicadores i vol orientar la gestió futura de parcs i platges metropolitans perquè siguin espais capaços d'acollir molta més biodiversitat.

Com a segona fase, el 2020 es planteja crear l' Observatori Metropolità de Papallones (mBMS) i ampliar l'estudi al conjunt de la xarxa de parcs i platges metropolitans.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades