ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/06/2020 08:30:59 PM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Les entitats de Sant Boi refermen mitjançant el Contracte de Ciutat el compromís amb la cura i l'ús responsable de l'espai públic
Aquest dimecres s'han signat els convenis de col·laboració entre l'Ajuntament i les associacions locals

04/25/2019

140 entitats de Sant Boi han signat a Can Massallera aquest dimecres, dia 24 d'abril, el Contracte de Ciutat 2019. Aquest document referma un compromís formal i col·lectiu amb la cura i l'ús responsable de l'espai públic al municipi.

Per mitjà del Contracte de Ciutat 2019, l'Ajuntament es responsabilitza de destinar recursos per assolir un espai públic de qualitat, mentre que les entitats signants s'hi sumen tot assumint un conjunt de compromisos .

Entre aquests compromisos hi ha, per exemple, l' apadrinament de places i jardins urbans o de parcel·les de la zona forestal (o elements concrets inclosos en aquests espais) i el manteniment posterior dels espais que s'apadrinin.

Les entitats també es comprometen a tenir cura dels espais que ocupen i dels espais on organitzen activitats; a promoure la reducció dels residus i la recollida selectiva en les activitats que celebrin a l'aire lliure i a fomentar la neteja com a valor cívic i l'estima de l'espai públic per part de la ciutadania.

Per últim, assumeixen realitzar en el termini d'un any almenys dues accions de corresponsabilitat amb l'espai públic d'entre una llista que inclou, entre altres, l'organització d'activitats teatrals, musicals o artístiques relacionades amb aquesta temàtica o l'actuació com a agents informatius en relació a la tinença responsable d'animals de companyia o a la reducció de punts negres per brutícia o vandalisme.

El Contracte de Ciutat 2019 dona continuïtat als compromisos assolits els dos anys anteriors amb l'objectiu de donar una resposta col·lectiva als principals reptes del present i el futur de la ciutat.

Durant l'acte de signatura, dues entitats locals, Espai Carioca i Club d'Atletisme Sant Boi, han ofert el seu testimoni com a exemples de bones pràctiques per a la millora de l'espai públic i la neteja.

Signatura de 176 convenis amb les entitats

La signatura del Contracte de Ciutat 2019 ha tingut lloc durant l'acte de signatura dels convenis anuals de col·laboració entre l'Ajuntament i les entitats. Enguany, les 140 entitats signants han formalitzat un total de 176 convenis, que representen una aportació econòmica global per valor d'1,32 milions d'euros.

Els àmbits amb més representació han tornat a ser la cultura i l'esport, tant pel que fa al nombre d'entitats com a l'import de les activitats econòmiques. Com a novetat, s'ha incorporat per primer cop l'àmbit de les polítiques LGTBI+.

Convenis signats, per àmbits

Cultura i Festa Major (47), Esports (39), Educació (20), Medi ambient (10), Diversitat funcional (10), Foment de l'associacionisme veïnal (8), Salut comunitària (8), Joventut (7), Gent gran (6), Infància i adolescència (6), Cooperació i Solidaritat (4), Igualtat de gènere (3), Serveis socials (3), Comerç (1), LGTBI+ (1) i Altres (3).


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades