ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/06/2020 08:24:48 PM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Un projecte de suport a persones amb malalties genètiques guanya el concurs Sant Boi Talent
Can Massallera va acollir la gala de lliurament dels premis

04/30/2019

Ahir es van lliurar els premis de la primera edició del Sant Boi Talent. La gala, celebrada a Can Massallera, va comptar amb la presència dels 16 equips finalistes (32 alumnes) i va posar fí a 4 mesos de treball en els quals s'han avaluat 58 projectes (amb una participació de 116 alumnes). L'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, va fer el lliurament dels premis. La iniciativa, creada i dirigida per Talent Factory i impulsada per l'Ajuntament de Sant Boi, té l'objectiu de fomentar entre els i les estudiants els valors de l'emprenedoria.

El projecte guanyador ha estat Genetics , presentat per Luis Chen i Marc Hernica, alumnes del col·legi Sant Josep. Els joves han comptat amb l'ajuda del seu mentor, Antonio Rodríguez, de Carhaus. Es tracta d'un aplicatiu, associat a una polsera, destinat a donar suport a persones amb malalties genètiques, principalment, minoritàries.

Els estudiants marxaran 5 dies a Silicon Valley amb un programa de visites a les empreses més importants de sectors innovadors com Google, NASA, Facebook o la Universitat de Stanford.

A la gala final també es va lliurar el premi a la segona posició, consistent en un viatge a Brussel·les amb visites a centres d'emprenedoria, vivers d'empreses i seus d'empreses reconegudes. El projecte guanyador ha estat Blindglass , de Judit García i Isaac Espina, alumnes del Col·legi Sant Josep i mentoritzats per Albert Nadal de BMW Barcelona Premium. La idea consisteix en unes ulleres intel·ligents per a persones invidents, que compten amb sensors ultrasònics per tal de detectar els objectes que envolten a la persona que les porta i que es poden connectar a plataformes amb funció GPS.

També es va concedir un tercer premi, el Barcelona Enterpreneur Day (programa de visites als principals punts de l'ecosistema empresarial i emprenedor de Barcelona). Els guanyadors han estat María Chicón i Marc Gabernet, de l'Institut Marianao, que han tingut com a mentor a Albert Mile, de BigMat Garro. Els Joves han presentat Baggage Search , un dispositiu per a equipatge amb un xip incorporat, de forma que l'usuari pot tenir-lo geolocalitzat en tot moment.

Abans de conèixer els guanyadors, l'emprenedor Andrew Funk, fundador de Homeless Entrepreneur, va oferir als assistents una ponència sobre “com descobrir el teu propi talent et pot canviar la vida”.

Mentors i col·laboradors

Un total de 16 empreses de Sant Boi han participat en el procés de mentoratge d'aquesta primera edició: Laboratoris Ordesa, NaekoLogistics, Panet, Sintagmia, Lotrans, Done byDeer, AV Intram, Promaut, BigMat Garro, AvantGrup, Turiauto, BBW Barcelona Premium, CarHouse, Ansa System, Saavedra i Promerca. El programa compta, a més, amb el suport d'Aigües de Barcelona, Obra Social La Caixa, Innobaix, AMB, Acció de la Generalitat, La Salle Technova, UB, UPC Google, Ebay, Microsoft, Península, Founder Institute, Parlament Europeu i Finnova, entre altres.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades