ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/06/2020 08:35:17 PM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El Mercat de Cooperatives posa a la venda productes fabricats per alumnes de Primària
La iniciativa forma part del projecte Cultura Emprenedora a l'Escola

05/23/2019

125 alumnes de les escoles Parellada, Montbaig, Vicente Ferrer i Marianao de Sant Boi han participat aquest dijous, dia 23 de maig, al Mercat de Cooperatives de Sant Boi. Hi han posat a la venda els productes que han fabricat dintre del projecte Cultura Emprenedora a l'Escola, impulsat per l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona.

Durant l'actual curs escolar, alumnes de 5è i 6è de Primària de les escoles participants han simulat el procés de creació i posada en marxa d'un negoci en forma de cooperativa. En total s'han constituït 5 cooperatives (Màgia Feta a Mà SCCL, Parellada Expréss SCCL, Ajudem, esforcem, fabriquem i imaginem Cooperativa, Els Marianets de les 3 Erres-M3R i Colorbaig SCCL).

Cada grup ha posat un nom a la seva cooperativa, n'ha creat un logotip, ha dessignat l'equip directiu, ha decidit el capital a invertir i la manera d'aconseguir-lo, ha elaborat els prototips dels futurs productes i han realitzat un estudi de mercat per decidir quins havien de fabricar.

El procés finalitzava amb la venda dels productes fabricats durant el matí d'aquest dijous al Mercat de Cooperatives (clauers, baldufes, porta fotos, atrapasomnis, llibretes...). Els diners recaptats per mitjà de les vendes es destinaran a entitats i ONG amb finalitats solidàries i a projectes de cooperació.

La metodologia de Cultura Emprenedora a l'Escola facilita l'adquisició de diverses competències, principalment relacionades amb l'autonomia, la iniciativa personal i l' esperit emprenedor . El projecte vol ser una eina per millorar la relació entre el sistema educatiu i el sistema productiu.

El Mercat de Cooperatives ha comptat amb la presència de l'alcaldessa, Lluïsa Moret , i el tinent d'Alcaldia de Territori i Desenvolupament Econòmic, José Ángel Carcelén.

El projecte Cultura Emprenedora a l'Escola es va posar en marxa l'any 2015 amb la participació d'un centre educatiu de la ciutat. El nombre d'escoles participants han anat creixent al llarg dels anys.

L' acte de cloenda de la cinquena edició del projecte tindrà lloc el proper dia 5 de juny al Casal de Casablanca.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades