ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/06/2020 08:51:36 PM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


500 escolars de Sant Boi faran la instal·lació artística 'Les (no) fronteres' amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades
La ciutat organitza activitats per posar de manifest les limitacions que pateixen moltes persones en els drets de migració i asil

06/17/2019

Mig miler d’infants d’entre 10 i 12 anys, d’onze escoles de la ciutat, participaran el dijous 20 de juny a la plaça de l'Ajuntament en la creació de la instal·lació artística 'Les (no) fronteres'. El muntatge és fruit de la col·laboració entre el Centre d’Art Can Castells i Refugiarte .

Aquest treball creatiu forma part d’un procés de reflexió iniciat des de les aules de les escoles, on s'ha posat de manifest la contradicció entre la lliure circulació de mercaderies i les limitacions existents per a la circulació de persones. La instal·lació artística escenificarà aquesta contradicció. Per concloure l'activitat tindran lloc la lectura d’un manifest i una actuació musical de la banda santboiana Chet.

Per quart any consecutiu, en el marc del compromís de Sant Boi com a Ciutat Refugi , la ciutat se suma d'aquesta manera al Dia Mundial de les Persones Refugiades. A més, hi ha programades activitats culturals per afavorir a una reflexió crítica sobre la situació actual de les persones refugiades, especialment centrada en la vulneració de drets humans a la frontera Sud.

A la tarda, l’orquestra de l’Escola de Música Blai Net tocarà diversos temes per donar la benvinguda a les persones assistents al documental 'Fugir per estimar i ser', que es projectarà als Cinemes Can Castellet (amb col·loqui posterior).

Com a complement de la programació, de l’11 de juny al 10 de juliol el Museu de San Boi acollirà l’exposició 'A pie de valla', del fotògraf José Antonio Sempere, organitzada per Sindicalistes Solidaris.

Per concloure, el divendres 21 juny tindrà lloc a Cal Ninyo l’espectacle 'Rebétiko: nascut a l’exili', de Yannis Papaioannou; una mostra d’imatge, música, paraula i dansa que parla de l’enyorança i l’arribada a una nova terra. L'activitat compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Més informació

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades