ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/06/2020 08:49:40 PM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Un mural d'art urbà convida a eliminar els prejudicis sobre la salut mental
L'obra forma part del projecte europeu #ArtTaboo, que entén l'art com una eina d'inclusió social

06/25/2019

"Aspirem els prejudicis". Aquest missatge presideix el mural que s'ha pintat a l'edifici de Cal Perruca, a la plaça de l'Ajuntament, per denunciar els prejudicis encara vigents en relació amb la salut mental. L'execució d'aquesta obra d'art urbà forma part del projecte europeu juvenil #ArtTaboo i és l'aperitiu d'una nova intervenció d'art pública prevista per al mes de juliol al Mur de l'hospital Benito Menni.

El missatge 'Aspirem els prejudicis' apareix pintat al mur al costat d'una aspiradora. La imatge ens convida a fer desaparèixer els múltiples apel·latius que encara fem servir, massa sovint, per referir-nos d'una manera estigmatitzant a les persones afectades per malalties o trastorns mentals.

Del mural surt una línia pintada al terra que condueix des de la plaça de l'Ajuntament fins al mur de Benito Menni, Complex Assistencial en Salut Mental

Aquest mur acollirà al mes de juliol un projecte més ambiciós de 'street art' que insistirà a fer visibles a la ciutat els prejudicis que es tenen en relació amb la salut mental i amb les persones afectades.

Tot plegat forma part d'#ARTaboo, un projecte europeu del programa Erasmus+ que realitzen diferents equips de joves de diferents països (a Sant Boi hi participen artistes com Dani Tutti, Hugo Sepúlveda, Olga Alfonso, Alejandro Mengual, Edgar Ajenjo, Marta Pagès, José Huertas o Nien Boots). #ARTaboo treballa l'art des de la inclusió social com a eina per millorar el benestar personal i social.

El tema d'enguany són els prejudicis i, en el cas de Sant Boi, aquest estiu per iniciativa de l'Ajuntament es tornarà a treballar amb els hospitals de salut mental de la ciutat. Joves vinguts de Suècia, Rumania, Xipre i Holanda conviuran dins l'espai hospitalari amb joves de Sant Boi i engegaran un projecte de 'street art' similar al que es va materialitzar l'any passat al mur del Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

Amb diferents intervencions artístiques , Sant Boi està apostant els darrers anys per l'art urbà com una eina transformadora que permet alhora millorar l'espai públic, impulsar la creació artística local, estimular una cultura participativa i comunitària i visibilitzar missatges públics en favor de la inclusió social.

Galeria de fotos


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades