ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/06/2020 07:02:34 PM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El nou Reglament de Participació Ciutadana és ja una realitat
El Ple ha aprovat per unanimitat el document que redefineix la participació ciutadana de Sant Boi

07/19/2019

El dijous 18 de juliol el Ple municipal ha aprovat de manera definitiva el Reglament de Participació Ciutadana de Sant Boi. El nou reglament defineix la participació ciutadana com el dret de la ciutadania a prendre part en els assumptes públics.

El document, que és el fruit d'un intens treball de debat i consens entre totes les forces polítiques, defineix quins són els instruments de participació a l'abast de la ciutadania, facilita la iniciativa ciutadana per promoure espais de participació i reconeix el dret de participació als col·lectius no constituïts jurídicament com a entitats. També posa especial èmfasi en el rendiment de comptes i en el seguiment i avaluació dels diferents projectes participatius.

Una altra de les novetats del Reglament és la creació d'una Comissió de Garanties, formada per 3 persones independents, que vetllarà per la transparència i la correcta aplicació del reglament.

El nou Reglament és la culminació del procés de redefinició de les polítiques de participació ciutadana que s'ha dut a terme a Sant Boi durant els últims anys. Sota el títol de 'particiPASSIÓ', s'ha treballat de manera consensuada amb la ciutadania que ha demanat una participació amb tothom i per a tothom, més fàcil, més flexible, útil i amb impacte.

Un dels principals instruments per desenvolupar aquest reglament és la plataforma digital a través de la qual ja s'han desenvolupat diversos projectes com els pressupostos participatius.

Durant els mesos vinents es desenvoluparan els treballs necessaris pel desplegament del nou reglament aprovat pel Ple.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades