ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

07/12/2020 07:19:36 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


11.585 nens i nenes inicien el curs escolar 2019-20 a Sant Boi
Una jornada pedagògica va donar la benvinguda als equips docents

09/12/2019

750 nens i nenes de Sant Boi viuen avui el seu primer dia d'escola a P3. El curs escolar 2019-20 es posa en marxa a les etapes d'Educació Infantil (segon cicle), Primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. 11.585 nens i nenes cursaran enguany classes en educació Infantil, Primària i Secundària.

El procés de matriculació s'ha dut a terme amb total normalitat al municipi. El 97% de les famílies han obtingut plaça en la primera o segona opció sol·licitada i les classes s'iniciaran amb prou vacants a totes les zones per absorbir possibles incorporacions al llarg del curs. Com a novetat, 'Institut Ítaca comença les classes amb una nova línia a 1r d'ESO.

Durant el curs escolar, l'Ajuntament continuarà donant suport als centres educatius amb la finalitat principal de millorar l'èxit educatiu mitjançant processos de transformació educativa o potenciant les relacions entre família i escola.

Acte oficial d'inici del curs

L'acte oficial d'inici del curs es va celebrar el passat 5 de setembre a Can Masallera. Més de 150 docents i membres d'equips directius dels centres de Sant Boi i Santa Coloma de Cervelló van participar en la 2a Jornada Pedagògica CoMfluïm ("La recerca dels tresors que ens envolten"), organitzada per l'Ajuntament i el Centre de Recursos Pedagògics dl Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

La jornada va tenir la descoberta del patrimoni cultural com a eix vertebrador i la gamificació com a metodologia. Es van dur a terme jocs i dinàmiques interactives per grups . La professora de Filosofia Glòria Arbonès, directora del Grup IREF (Innovació i Recerca per a l'Ensenyament de la Filosofia) va fer una xerrada amb el títol “Bones preguntes per generar pensament, coneixement i compromís amb l'aprenentatge”.

L'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret , va obrir l'activitat destacant el paper cohesionador i generador de xarxa d'aquest tipus de trobades i apel·lant a la utilitat de la jornada en la futura tasca quotidiana a les aules. L'inspector del Departament d'Educació a Sant Boi, Alfons Roche, també va participar en la benvinguda institucional tot destacant el paper actiu i valuós dels equips docents de la ciutat.

La 4a tinenta d'Alcaldia de Ciutat Educadora, Alba Martínez , va cloure la jornada agraint la gran participació dels i les docents i desitjant un bon curs 2019-20 i, per últim, convidant a “comfluïr” diàriament, entre diferents etapes educatives, àmbits, col·lectius i administracions públiques per esdevenir una millor ciutat educadora.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades