ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

07/15/2020 12:36:14 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Més joves i més dones per a la Policia Local de Sant Boi
L'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha donat la benvinguda a les persones escollides durant un ampli procés de selecció

09/24/2019

"Volem una Policia Local diversa en edats, amb presència de dones i que aporti diferents visions i perspectives". L'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha adreçat aquestes paraules a les 19 persones escollides per l'Ajuntament perquè s'incorporin al Servei Local de Seguretat Pública.

L'Ajuntament està fent una aposta de futur per diversificar, rejovenir i feminitzar la Policia Local . El 68% de les persones seleccionades en aquest procés tenen menys de 30 anys i el 21% són dones. La majoria han cursat estudis superiors i procedeixen de sectors professionals diversos.

L'acte de benvinguda ha tingut lloc a la Comissaria de la Policia Local . També hi eren presents el primer tinent d'Alcaldia i responsable local de Seguretat Pública, José Ángel Carcelén, i l'intendent cap de la Policia Local de Sant Boi, Albert Vilatarsana.

L'alcaldessa i els responsables de la seguretat local han convidat els nous i les noves agents a "comprometre's amb Sant Boi" per estar "a disposició de la ciutadania" i contribuir a "generar seguretat i percepció de seguretat" des de la consciència que treballen en "un servei públic clau per a la comunitat ".

L'Ajuntament ha dut a terme un procés de selecció innovador i molt obert per escollir aquestes persones, mitjançant una oposició. Un total de 1.252 candidats i candidates van iniciar el procés. Les que han arribat al final han hagut de passar proves culturals, proves de continguts, proves físiques, proves psicotècniques, una entrevista i la revisió mèdica.

L'edat mitjana de les persones finalment seleccionades és de 30 anys. 13 de les 19 tenen entre 20 i 30 anys d'edat (el 68%). Hi ha 15 homes i 4 dones (el 21%). Per primer cop, una d'aquestes dones ha obtingut els millors resultats a les proves físiques.

De novembre a juny, els nous agents i les noves agents assistiran a les classes de formació a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya . Després faran pràctiques a la Policia Local de Sant Boi durant un any. La incorporació definitiva al lloc de treball es produirà, segons les previsions, a partir de juliol de 2020.

Aquesta incorporació no comportarà un increment de la plantilla policial, sinó la cobertura de les vacants actuals, generades principalment a causa de jubilacions del personal.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades