ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

07/10/2020 07:21:40 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El projecte Reciclos s'estén a tot Sant Boi per incentivar la recollida mitjançant el mòbil
1.700 persones s'han inscrit ja com a usuàries de la web app santboi.reciclos.cat

11/07/2019

El projecte de recollida selectiva d'envasos 5.0 Reciclos es durà a terme a tota la ciutat de Sant Boi. Els bons resultats de la prova pilot realitzada des de l'estiu als barris de Marianao i Ciutat Cooperativa han permès ampliar l'abast de la col·laboració entre l'Ajuntament i Ecoembes i estendre'l a tot el municipi.

Entre els mesos de juny i octubre, 1.700 persones s'han registrat com a usuàries de la webapp de Reciclos.

Reciclos utilitza la mecànica del joc a través del telèfon mòbil per conscienciar la ciutadania de cara a reciclar millor els envasos destinats al contenidor groc.

Les persones que fan correctament la recollida selectiva veuen reconegut els seu compromís amb uns punts anomenats 'reciclos' que es poden bescanviar per premis (amb sortejos setmanals i mensuals) i/o per col·laborar amb Metges sense Fronteres o bé al barri amb la campanya Cap nen sense joguina.

Durant la prova pilot s'han generat fins al moment més de 38.000 'reciclos'. La ciutadania ja n'ha bescanviat més d'un 40%. El projecte local Cap nen sense joguina ha rebut més de 2.700 'reciclos'.

Actes de difusió del projecte

Aquest mes de novembre es duran a terme dues accions informatives per seguir presentant el projecte Reciclos als diferents barris del municipi.

El 22 de novembre, a la plaça d'Ernest Lluch (Camps Blancs) hi haurà de 16.30 a 20 hores un punt informatiu de Reciclos i tallers de reciclatge durant l'acte de celebració del Dia Internacional dels Drets de la Infància.

El 23 de novembre, a la plaça de la República (davant del Parc de la Muntanyeta), es farà a les 11 hores un espectacle d'animació infantil a càrrec de La Residual i hi haurà també un punt informatiu i tallers de les 10 a les 14 hores.

Com participar a Reciclos

Per participar a Reciclos cal registrar-se al web app de Reciclos, fer una fotografia a la llauna o a l’ampolla de plàstic que es vulgui reciclar -on es vegi clarament el codi de barres- i dipositar-la al contenidor groc mentre s’escaneja el codi QR.

Vídeo

Un reconeixement per a Sant Boi

La participació de la ciutat a Reciclos és un reconeixement als bons resultats obtinguts per Sant Boi els darrers anys en la recollida selectiva d'envasos. Entre 2016 i 2018 la quantitat d'envasos recollits per separat va augmentar en un 44%, en passar de 872 a 1263 tones. A finals de 2016 es va canviar de manera integral el sistema de recollida de residus al municipi i es van sustituir tots els contenidors.

Ecoembes

El projecte Reciclos és una iniciativa impulsada per Ecoembes, l’organització medi ambiental que coordina el reciclatge d’envasos a tot el territori espanyol, i la Generalitat de Catalunya. Reciclos es desenvolupa des de TheCircularLab, el centre d’innovació d’Ecoembes.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades