ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

09/24/2020 02:31:07 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


La segona edició de Sant Boi Talent es posa en marxa per promoure als instituts la cultura emprenedora
Enguany creix el nombre de centres educatius i empreses de Sant Boi participants en la iniciaitva

01/14/2020

9 instituts i 20 empreses de Sant Boi participaran enguany al projecte 'Sant Boi Talent. Emprenent a les aules!', organitzat per l'Ajuntament i Talent Factory. La segona edició d'aquesta iniciativa, que promou la cultura emprenedora entre l'alumnat els centres de secundària de la ciutat, s'ha presentat aquest dimarts, dia 14 de gener, a Can Massallera.

La gala de presentació ha comptat amb la presència de més de 500 alumnes de 3r i 4t d'ESO i Batxillerat dels instituts públics i concertats participants, que enguany s'han incrementat passant de 5 a 9 (INS Itaca, INS Rubió i Ors, INS Marianao, INS Rafael Casanova, Fundació Llor, Col·legi Sant Josep, Pedagogium COS, Joan Bardina i Salesians).

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha afirmat que 'aquest és un projecte fruit de l' aliança entre molta gent de la ciutat per fer de Sant Boi un referent de la cultura emprenedora" i ha convidat l'alumnat a "concursar amb les vostres idees amb valentia i orgull, perquè confiem en vosaltres i en el vostre talent". Durant l'acte han intervingut també representants de l'agència Acció de la Generalitat de Catalunya i d'Innobaix.

Al llarg del projecte Sant Boi Talent, l'alumnat formarà equips de dues persones i participarà en un concurs a la millor idea de negoci . L'organització en seleccionarà les millors, que participaran en un procés de mentoratge amb el suport d'empreses locals fins a fer realitat un pla de negoci.

En un acte final, al maig, s'escolliran els tres projectes guanyadors. Aquests projectes aconseguiran un viatge a Sillicon Valley (primer premi), un viatge a Brussel·les (segon premi) i una visita al sistema emprenedor de Barcelona (tercer premi).

En la primera edició, on van participar 116 alumnes, el primer premi va ser per a Marc Hernica i Luis Chen, alumnes del Col·legi Sant Josep. "No us menystingueu, poseu-li passió i no ho feu pel premi, sinó perquè us agradi el vostre projecte', han aconsellat.

La ponència de la gala de presentació ha anat a càrrec d'Àlex Huertas, cofundador de Northweek , que a partir de l'experiència que el va portar a crear una empresa d'èxit als 18 anys, ha explicat que "no cal seguir la via habitual, normalment qui fa grans coses és perquè s'ho mira d'una altra manera".

Les empreses mentores del projecte, totes de Sant Boi, són Agesem, Avant Group, Carhaus, Garro, Laboratorios Ordesa, Naeko Logistic, Promaut, Promerca, Saavedra, Turiauto, Panet, BMW, Lotransportes, Intram, Done by Deer, Asas System, Sintagmia, Hotel NH, Restaurante Marimorena i Ceetrus. L'any passat van ser 16 empreses mentores, enguany en són 20.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades