ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

09/24/2020 03:12:53 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Nova ordenança municipal sobre l'ús de bicicletes i patinets a l'espai públic
El text recull la normativa per als anomenats vehicles de mobilitat personal que circulin per la ciutat

01/20/2020

El Ple municipal ha aprovat inicialment una nova ordenança reguladora de l'ús a l'espai públic de cicles, bicicletes i vehicles de mobilitat personal o patinets. La nova normativa, que entrarà en vigor un cop s'aprovi de manera definitiva, vol sortir al pas de l'increment de la presència d'aquests vehicles a la via pública i dels riscos que se'n deriven.

La nova ordenança recull les recomanacions de l'Àrea Metropolitana de Barcelona per harmonitzar la normativa per als vehicles de mobilitat personal (VMP) als municipis del territori. S'avança així a la regulació que ha de tramitar la Direcció General de Trànsit (DGT) en el marc del Reglament General de Vehicles.

L'ordenança considera VMP els vehicles propulsats per un motor elèctric que els pugui proporcionar una velocitat entre 6 i 25 km/h. Els que no superin els 6 km/h es consideren joguines i els que superin els 25 km/h requeriran una autorització administrativa per circular. Els VMP hauran de circular pels carrils bici i per la calçada de carrers amb la velocitat limitada ("zones pacificades"). Així mateix, patinets i bicicletes no podran passar per les voreres.

Aquesta nova regulació s'inscriu en l'aposta de Sant Boi per un model de mobilitat que prioritzi de manera progressiva els desplaçaments a peu, en bicicleta, altres transports no contaminants i el transport públic, l’eficiència energètica i la utilització de fonts d’energia alternatives. Aquesta aposta compta amb l’avantatge que Sant Boi ja és un municipi que gaudeix d’un molt bona qualitat de l’aire, gràcies a un entorn natural únic a l’àrea metropolitana de Barcelona (forestal, agrícola i fluvial).

L’aposta per aquest model de mobilitat s’inscriu en una estratègia de ciutat pensada perquè Sant Boi es distingeixi en l’entorn metropolità com una ciutat saludable i sostenible.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades