ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

09/24/2020 02:34:58 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Els ajuntaments del Delta denuncien el mal estat de les infraestructures, evidenciat pel temporal Glòria
En una nota conjunta, reclamen a la Generalitat de Catalunya solucions efectives i urgents

01/24/2020

Les alcaldesses de Sant Boi, Viladecans, Gavà i Castelldefels —Lluïsa Moret, Raquel Sánchez i Maria Miranda— i l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, han reclamat a la Generalitat solucions efectives i urgents al mal estat general de les infraestructures a la zona de Delta del Llobregat, que no han resistit el temporal Glòria.

Consideren indignant que, a causa d'un temporal, gran part de la població pugui quedar-se sense servei elèctric, que encara es produeixin inundacions en els camps del Delta a causa d'un sistema de desguàs obsolet, o que continuï produint-se la regressió del litoral, afectant greument les platges. I opinen que aquests són problemes resolubles i que no s'escometen per manca de voluntat política .

Els quatre ajuntaments denuncien el deficient estat de les línies elèctriques d'Endesa i el seu manteniment insuficient, que, en ple segle XXI, no aguanten un temporal sense que es produeixin talls de llum. Es queixen, a més, de la resposta lenta i ineficaç de la companyia a la resolució de l'avaria i li retreuen la manca de suport i informació.

Les alcaldesses i l'alcalde volen demanar a la conselleria d'Empresa, Indústria i Energia que realitzi una auditoria sobre l’estat de les xarxes elèctriques als nostres municipis i els serveis que la companyia ofereix d’atenció a la ciutadania i als ajuntaments.

Altres greus problemes evidenciats notablement pel temporal Glòria són les deficiències de la xarxa hídrica i el sistema de desguassos del Delta, així com la manca d’infraestructures hidràuliques fonamentals. La xarxa de canals i rieres no pot desguassar al mar quan es produeixen aquest tipus d'episodis, i els camps inundats triguen massa a buidar-se i es perden collites senceres.

A més, cada vegada és més significativa la regressió del litoral durant aquests episodis i la pèrdua de sorra de les platges de Delta. El principal culpable d'aquesta situació és el Port de Barcelona, ​​ja que la seva ampliació va provocar el canvi de la dinàmica litoral.

Els ajuntaments demanen al conjunt de les administracions que s’impulsin accions d’urgència per disminuir l’impacte més immediat d’aquest temporal i que alhora es coordinin altres mesures que garanteixin a mig i llarg termini l’estabilització de les platges.

Per afrontar aquests problemes de forma urgent, les alcaldesses de Sant Boi, Gavà i Castelldefels —Lluïsa Moret, Carles Ruiz, Raquel Sánchez i María Miranda— i l’alcalde de Viladecans —Carles Ruiz— han demanat mantenir reunions al més aviat possible amb els consellers i conselleres d'Empresa, Indústria i Energia —Maria Àngels Chacón—, de Territori i Sostenibilitat —Damià Calvet— i d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació —Teresa Jordà—.


Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades