ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

09/24/2020 03:24:07 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi, ciutat referent en innovació per a la recollida selectiva gràcies al projecte Reciclos
L'alcaldessa, Lluïsa Moret; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i el conseller delegat d'Ecoembes, Óscar Martín, han donat a conèixer avui els avenços del projecte

02/27/2020

El projecte Reciclos de recollida selectiva ha permès incrementar en un 25 % les tones d'envasos recollides selectivament a Sant Boi, que participa en la iniciativa amb molt bons resultats des del passat mes de juny. Ecoembes, l'organització que impulsa el projecte, estendrà aquesta experiència innovadora a altres comunitats autònomes.

Sant Boi esdevé així un laboratori d'innovació a nivell estatal en l'ús de tecnologia social per al reciclatge de residus. El projecte es va iniciar en forma pilot a dos barris (Ciutat Cooperativa i Marianao), però en vista de la bona acollida ciutadana funciona ja a tota la ciutat.

L'alcaldessa, Lluïsa Moret; el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, i el conseller delegat d'Ecoembes, Óscar Martín, han donat a conèixer avui els avenços d'aquest projecte que incentiva la recollida selectiva d'envasos al contenidor groc de manera innovadora al telèfon mòbil mitjançant una web app.

La trobada ha tingut lloc al Coboi lab (Edifici Centreserveis), on s'han reunit membres del consell d'administració i accionistes d'aquesta organització sense ànim de lucre.

Aliança, innovació i corresponsabilitat

Lluïsa Moret ha afirmat que "aquest és un projecte innovador de reciclatge 5.0 que mobilitza la participació de la ciutadania mitjançant un element de la vida quotidiana com és el mòbil" i ha afegit que "és fruit d'una aliança exemplar entre dues administracions i una empresa que és referent estatal". L'alcaldessa ha assenyalat que "per donar resposta al canvi climàtic, la corresponsabilitat dels veïns i les veïnes és un element clau".

Els resultats presentats avui per Ecoembes xifren en un 25 % l'augment del nombre de tones d'envasos (llaunes i ampolles de plàstic) recollides selectivament gràcies a aquesta iniciativa. 3.000 persones són usuàries de l'aplicació mòbil de Reciclos a Sant Boi (el 15% de les famílies). Els 295 contenidors d'envasos de la ciutat utilitzen ja aquesta tecnologia.

El projecte Reciclos premia les persones que reciclen més i millor mitjançant incentius sostenibles en una web app que integra tecnologia i gamificació. La participació comporta l'obtenció de 'reciclos', uns punts que es poden bescanviar per premis individuals sostenibles o destinar a projectes col·lectius d'interès comunitari. A Sant Boi s'han destinat, per exemple, a projectes locals com la reposició d'arbrat o la campanya nadalenca 'Cap nen sense joguina'.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades