ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

11/25/2020 06:04:05 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi posa en marxa un pla de xoc per afrontar les conseqüències socials i econòmiques de la crisi sanitària
El pla, consensuat per totes les forces polítiques, preveu destinar en primera instància 1 milió € a ajuts directes i dur a terme accions concertades amb l'ecosistema econòmic local

04/18/2020

L'Ajuntament de Sant Boi durà a terme un pla de xoc per rescatar les famílies, les persones autònomes, els comerços i les petites empreses locals més afectades per la crisi sanitària i crear les condicions per reactivar l'economia local tan aviat com sigui possible. El Ple municipal extraordinari celebrat aquest divendres, dia 17 d'abril, ha donat un suport unànim a la configuració d'un fons de contingència per valor d'1 milió d'euros en el marc d'aquest pla de xoc.

Es proposa un abordatge integral de les conseqüències de la crisi que tingui en compte els vessants social, econòmic i emocional de l'afectació en la població.

Fons de contingència (1 milió d'euros)

El pla de xoc municipal preveu la creació d'un fons de contingència per valor d'1 milió d'euros que oferirà de manera immediata ajuts a les famílies per fer front a les situacions de dificultat econòmica generades per l'emergència sanitària. Com a primera aportació al fons, el Ple municipal ja ha aprovat per unanimitat una modificació pressupostària de 500.000 euros.

La intenció és que aquests ajuts siguin complementaris als oferts per altres administracions i que permetin cobrir circumstàncies no previstes en aquells. El fons es destinarà principalment a treballadors i treballadores que han perdut la feina o que s'han vist afectades per un ERTO i a persones autònomes que s'hagin quedat sense ingressos a causa de l'aturada de l'activitat econòmica i comercial.

Hi haurà ajuts a fons perdut i també ajuts retornables, que actuaran com a avançament d'urgència de les quantitats previstes en les prestacions d'altres institucions. Un cop retornades, aquestes quantitats estaran disponibles en el mateix fons per atendre noves necessitats.

Concertació amb l'ecosistema econòmic local

En el marc del pla de xoc, l'Ajuntament estudiarà conjuntament amb el conjunt d'agents del teixit econòmic local les necessitats existents, per poder posar en marxa accions concertades que ajudin a impulsar l'economia local i a preservar el teixit productiu i els llocs de treball. També es donarà suport col·lectivament a la tramitació d'ajuts d'altres administracions.

Amb aquest objectiu, el consistori manté un contacte permanent amb el teixit econòmic local. Aquesta mateixa setmana s'ha iniciat una ronda de contactes amb les associacions i col·lectius Sant Boi Empresarial, Sant Boi Comerç, Degusta Sant Boi, Sant Boi Motor, el Gremi d'Hosteleria i altres agents com entitats financeres, gestories i empreses dels polígons d'activitat econòmica.

Nova oficina d'informació i atenció centralitzada a persones treballadores, autònoms i petites empreses locals

L'Ajuntament reorganitzarà la seva estructura tècnica per crear una oficina centralitzada d'atenció (formada per personal dels departaments d'Ocupació, Empresa, Comerç i Serveis Socials) que informarà i acompanyarà els treballadors i les treballadores, les persones autònomes i les petites empreses locals per gestionar l'obtenció dels ajuts previstos per l'Administació local i per les administracions europea, estatal i autonòmica. Sant Boi vol aprofitar al màxim així els diners públics que s'aportin per fer front als efectes socials i econòmics d'aquesta crisi sense precedents.

Contractacions i inversió pública

Altres mesures previstes en aquest pla de xoc són la configuració d'una oferta de plans d'ocupació adreçada als sectors de població que més hagin patit les conseqüències d'aquesta emergència i inversions públiques en sectors com l'economia verda o la construcció.

L'estratègia de ciutat, un impuls per a la reactivació

L'execució del pla de xoc es recolçarà en l'estratègia que durant els darrers anys s'ha impulsat per fer de Sant Boi una ciutat saludable i sostenible. La importància dels sectors sanitari i sociosanitari durant aquesta crisi (més de 1.000 contractes al llarg del mes de març en un període de destrucció de llocs de treball) i la vital importància de les polítiques vinculades a la preservació del planeta confirmen la validesa d'aquest plantejament com un bon instrument per afrontar la sortida de la crisi.

Primeres mesures econòmiques

Les accions previstes en l'actual pla de xoc se sumen a la primera bateria de mesures econòmiques que l'Ajuntament va impulsar el passat 23 de març per amortir els efectes socials i econòmics de la pandèmia. Entre aquestes mesures hi havia l'aturada dels pagaments dels tributs municipals i la suspensió dels rebuts i les quotes dels serveis que han quedat inactius. L''impacte provisional d'aquestes mesures en la recaptació ascendeix ja a més de 700.000 euros, un estalvi del qual s'han beneficiat moltes famílies.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades