ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

09/19/2020 02:16:20 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Un projecte de Sant Boi sobre reciclatge d'equips electrònics participa en un programa europeu d'ajudes a l'economia circular
La iniciativa aplega també iniciatives dels ajuntaments de Londres, Àmsterdam i Helsingborg i entitats de diferents països

04/20/2020

L'Ajuntament de Sant Boi participa, com a "challenge owner" (impulsor d'un repte) en el programa europeu DLT4EU que vol impulsar projectes relacionats amb l'economia circular i la ciutadania digital mitjançant la innovació tecnològica.

El repte de ciutat "Gestió col·laborativa de deixalles electròniques per reduir l'eliminació i fomentar el consum circular de la ciutat de Sant Boi" té com a objectiu promoure el reciclatge i la reutilització d'equips electrònics , al mateix temps que garantir el seguiment de la seva vida útil.

Ara com ara el projecte es troba en la fase de selecció i formació dels equips tècnics que, al llarg de sis mesos, hauran de desenvolupar solucions tecnològiques que ajudin a assolir els diferents reptes. Des d'aquesta iniciativa, l'Ajuntament vol fomentar les polítiques de reciclatge i la inserció laboral de persones amb risc d'exclusió social.

En aquest sentit, el projecte municipal està enfocat a allargar la vida dels equips electrònics, principalment ordinadors, de manera que persones en situació de vulnerabilitat puguin reparar-los i contribuir a la seva reutilització.

Per aconseguir aquest objectiu, el programa europeu incorpora el DLT (sigles en anglès de 'Tecnologia de Registre Distribuït'), una tecnologia innovadora , similar a la utilitzada per a les monedes virtuals, que permet optimitzar les cadenes d'economia circular i reciclatge.

Les persones que desenvolupen la tecnologia DLT i líders d'equips innovadors que vulguin participar en aquest programa europeu poden registrar-se aquí fins al 6 de maig.

Aquesta experiència és un banc de proves pler crear models aplicables en altres ciutats i entorns que vulguin fomentar un model de consum circular i una economia socialment sostenible.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades