ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

09/18/2020 03:25:38 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El 5 de maig Sant Boi i el Baix Llobregat se sumen a l'homenatge a les víctimes espanyoles del nazisme
La commemoració coincideix amb el 75è aniverari de l'alliberament dels camps de concentració.

05/05/2020

El dia 5 de maig es commemora del Dia Nacional d'Homenatge als Deportats i Deportades, a les Persones Assassinades i a Totes les Víctimes del Nazisme. Sant Boi i el Baix Llobregat se sumen a la commemoració, que enguany coincideix amb l'alliberament de tots els camps nazis fa tres quarts de segle. En aquesta ocasió, tindrà lloc un acte commemoratiu virtual el proper dia 10.

Enguany fa 75 anys de l'alliberament de tots els camps d'extermini nazis, per la qual cosa el 5 de maig esdevé una cita d'especial significat. Val a dir que, només a Mauthausen van estar internades 7.500 persones republicanes espanyoles.

Els ajuntaments de la comarca, el Consell Comarcal del Baix Llobregat, el Centre d'Estudis del Baix Llobregat i Amical Mauthausen i altres camps se sumen amb un manifest a l'homenatge a totes les víctimes i alhora volen refermar-se en els seus valors tot recordant els 69 deportats de la comarca, dels quals 41 van ser assassinats.

El passat 26 de gener la nostra ciutat va recordar els deportats santboians (Baldiri Beltran Torà, Salvador Marieges Fulquet, Michel Reynard Buisserin, José Ruiz Gómez i Antoni Sàbat Amat) durant l'acte organitzat per dignificar la placa de memòria situada a la plaça de Mercè Rodoreda. A més, el passat 30 d'abril el Ple municipal va aprovar l'adhesió de l'Ajuntament a la Xarxa de Memòria Democràtica del Baix Llobregat, un espai de coordinació comarcal per desenvolupar projectes de memòria històrica.

Aquest any, la crisi mundial de la Covid19 ha impedit poder fer els homenatges a les persones deportades als carrers i les places, davant dels monuments o les llambordes de la memòria que molts municipis ja tenen instal·lades, però la seva memòria i el seu exemple segueixen ben vius per aconseguir fer del nostre territori un espai de llibertat i solidaritat.

És per això que Amical Mauthausen i altres camps i el Comité Internacional de Mauthausen (CIM) organitzen una Cerimònia d'Alliberament Internacional Virtual que tindrà lloc el proper dia 10 de maig, d'11 a.m. a 12 p.m., a la qual tothom pot participar des de l'ordinador el mòbil o la tauleta, a través del web www.mkoe.at .

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades