ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

09/19/2020 02:51:25 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi estrena parades dobles d'autobús als carrers Josep Torras i Bages i Riera Basté
L'entrada i sortida del passatge és més àgil amb aquest tipus de parades

05/18/2020

Avui dilluns, dia 18 de maig, han entrat en funcionament les dues primeres parades dobles d'autobús de Sant Boi. En aquest tipus de parades, l'operació de pujada i baixada del passatge és més àgil, de manera que s'escurça el temps d'aturada dels vehicles i la freqüència de pas de les línies augmenta.

Les parades de Sant Boi que han incorporat aquest sistema són la situada al carrer de Josep Torras i Bages -Estació FGC (sentit Santa Coloma de Cervelló) i la del carrer de la Riera Basté , cantonada Lluís Castells (amb els codis104469 i 105180, respectivament).

Aquest tipus de parades s'identifiquen per mitjà de dos pals que indiquen el lloc en el qual se situarà la porta davantera de cada autobús. Si coincideixen dues línies a la parada, els autobusos poden recollir i deixar passatge de forma simultània, guanyant temps, ordre i fluidesa i facilitant el transbordament entre línies.

La posada en funcionament de parades dobles en aquests dos llocs de Sant Boi és el primer pas per a la progressiva incorporació d'aquest tipus de parades a la xarxa de transport públic de la ciutat, per afavorir una mobilitat més eficient i menys contaminant.

Durant el primer dia de servei, personal de la companyia Baixbús ha informat les persones usuàries a les parades sobre el nou sistema de funcionament i ha resolt possibles dubtes . A les marquesines s'ha col·locat també material informatiu.

Sant Boi és el sisè municipi metropolità que incorpora dobles parades d'autobús. La ciutat defensa un model de mobilitat que prioritzi els trajectes a peu, amb bicicleta i amb transport públic.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades