ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

10/28/2020 08:36:57 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


L'Ajuntament centra l'activitat a pal·liar els efectes econòmics i socials de la pandèmia i adaptar l'espai públic a una nova mobilitat
El govern municipal ha presentat al Ple les mesures adoptades durant el segon mes de l'emergència sanitària de la Covid-19

05/29/2020

El govern municipal ha presentat al Ple aquest dijous, dia 28 de maig, el rendiment de comptes del segon mes de mesures davant l'emergència sanitària de la Covid-19. Les principals actuacions d'aquest període han estat l'aprovació d'un pla de xoc contra els efectes econòmics i socials de la pandèmia, la posada en marxa d'un ajut extraordinari de 450 euros, la creació d'una nova oficina centralitzada d'atenció a la ciutadania i l'adaptació progressiva de l'espai públic a les necessitats d'una nova mobilitat.

L' espai web municipal Al teu costat recull ja totes les acccions realitzades entre el 15 d'abril i el 20 de maig (també es poden consultar les mesures del primer mes ).

Durant el segon mes de l'emergència sanitària, les mesures de l'Ajuntament s'han centrat a avançar en la reconstrucció social i econòmica de Sant Boi, fer costat a la ciutadania en les diferents fases del procés de desescalada del confinament i condicionar l'espai públic per fer front a les necessitats d'aquesta etapa, i del futur, des del punt de vista de la mobilitat.

Pel que fa a la reconstrucció, la principal mesura aprovada ha estat el Pla de xoc contra els efectes socials i econòmics de la crisi del coronavirus, amb una dotació inicial d'un milió d'euros. Amb aquesta aportació es finançaran més de 400 ajuts extraordinaris sol·licitats (per un valor de 450 euros cadascun) a persones que han vist disminuïts els ingressos de manera sensible a causa de la pandèmia.

A més s'ha creat l' oficina Reactivem Sant Boi , un punt centralitzat d'atenció que concentra personal de diferents departaments municipals per informar i acompanyar la ciutadania, les persones autònomes, els comerços i les petites empreses locals de cara a obtenir i tramitar ajudes i prestacions de les diferents administracions públiques. Més de 1.500 persones hi han estat ateses durant aquest període.

Pel que fa a la desescalada , l'Ajuntament ha elaborat material informatiu per facilitar les primeres sortides de la ciutadania a l'espai públic després de les primeres setmanes de confinament estricte. Un equip municipal d'agents de salut han informat i assessorat la ciutadania perquè les sortides es fessin de forma responsable i segura, i han repartit mascaretes. En aquest darrer mes s'ha reforçat l'atenció telefònica mentre es treballa en el retorn progressiu i segur de diferents serveis municipals de manera presencial.

En relació a la nova mobilitat , les necessitats d'aquesta etapa han comportat l'aplicació de mesures com talls de circulació per facilitar els desplaçaments a peu amb distància sociall en carrers de gran afluència de persones (Lluís Pascual Roca, Francesc Macià i Joaquim Rubió i Ors), la senyalització de l'espai públic amb fletxes al terra per ordenar la circulació de vianants, la col·locació de cartells amb recomanacions de mobilitat a l'espai públic o l'ampliació dels carrers de coexistència (amb calçada d'ús compartit per a vianants, bicicletes i cotxes i velocitat restringida a 20 km/h per als vehicles).

Durant aquest segon mes, els equips municipals de neteja han recuperat el 100% de la seva activitat i capacitat, tot reactivant serveis com la recollida de mobles i estris vells. La ciutat va celebrar els dies 19 i 20 de maig una Festa Major virtual des de casa i, dies abans, es va sumar al primer festival cultural comarcal en línia, El Baix és cultura.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades