ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

10/28/2020 08:46:34 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Una subvenció europea de 2,7 milions d'euros permetrà completar la renovació de l'enllumenat públic amb tecnologia LED
La renovació del sistema permetrà estalviar 360.000 euros l'any en la factura municipal de la llum

06/25/2020

L'Ajuntament rebrà una subvenció europea de 2,7 milions d'euros dels fons europeus FEDER (a través de l'Instituto para la Diversificación i Ahorro de la Energia (IDAE) del Ministerio para la Transición Ecologica y el Reto Demográfico) per renovar la totalitat de l'enllumenat públic de la ciutat amb tecnologia LED, incloses les lluminàries de carrers, parcs i places.

El canvi està emmarcat en l'aposta que ha fet la ciutat per la sostenibilitat i la transició energètica i es traduirà en un estalvi econòmic anual de 360.000 euros en la despesa elèctrica i de 1.621 tones de CO2 i permetrà donar compliment a les obligacions normatives previstes en matèria d'enllumenat públic.

La realització de la major part de la renovació de l'enllumenat públic de la nostra ciutat està prevista entre els anys 2020 i 2022 . Els trebals que es faran en aquest període tenen un pressupost de 4,8 milions d'euros.

L'Ajuntament ja ha destinat fins ara 600.000 euros més, també subvencionats,a renovar els punts d'enllumenat de la ronda de Sant Ramon, els carrers de Francesc Macià, de Pare Pere Baldiri, de Pi i Margall, de Jordi Rubió i Balaguer i d'Eusebi Güell i la carretera del Bori.

El pressupost total del projecte és, per tant, de 5,4 milions d'euros (la subvenció dels fons FEDER cobreix, per tant, el 50% de la despesa global), que contribuiran a l'impuls de la recuperació econòmica del municipi.

Totes les llumeneres amb làmpada de vapor de sodi, mercuri o inducció es canviaran per llumeneres amb làmpada de díode emissor de llum (LED), mantenint els suports, quadres i cablejat actuals. Les llumeneres LED són més eficients, tenen millor reproducció cromàtica (més similar a la llum diürna), requereixen menys manteniment i ocasionen  menys contaminació lumínica .

La renovació de l'enllumenat públic amb LED és una important contribució a la lluita contra l'emergència climàtica i a la millora de la seguretat i de la qualitat de l'espai públic de Sant Boi.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades