ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

09/26/2020 08:17:59 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Una xarxa de persones voluntàries ajudarà a promoure la salut a Sant Boi
La iniciativa s'ha avançat arran de l'emergència sanitària de la COVID-19

07/03/2020

L'Ajuntament ha impulsat la creació d'una xarxa local d'agents de salut formada per persones voluntàries de Sant Boi i personal municipal, que faran tasques d'informació i assessorament. L'objectiu principal és ajudar a fomentar hàbits i conductes saludables entre la població per prevenir la transmissió de malalties i millorar la salut de la comunitat. Donat que l'emergència sanitària ha posat de manifest la relació entre salut i medi, els i les agents de salut treballaran des de la visió integral de les persones i el medi.

Ara com ara, una vintena de persones voluntàries estan ja participant en aquest projecte de voluntariat, que també té com a objectiu potenciar la responsabilitat de la ciutadania amb un paper actiu en relació a la pròpia salut i la de l'entorn més proper. Agents joves de salut s'han incorporat a la iniciativa fent tasques d'informació i sensibilització sobre mesures de prevenció de contagi a les activitats culturals i lúdiques de la programació Viu l'Estiu.Pel que fa al personal municipal, la creació de la xarxa amplia les funcions de la figura ja existent d'agent ambiental amb el desenvolupament de tasques informatives i d'assessorament des del vessant del foment de la salut.

Pel que fa al personal municipal, la creació de la xarxa amplia les funcions de la figura ja existent d'agent ambiental amb el desenvolupament de tasques informatives i d'assessorament des del vessant del foment de la salut.

La xarxa d'agents de salut, persones i medi s'ha iniciat arran de la feina realitzada al municipi durant l'etapa de desconfinament, tot donant a conèixer les mesures de prevenció i seguretat vigents per a cada fase, resolent dubtes de la ciutadania i realitzant altres accions de prevenció i conscienciació com, per exemple, el repartiment de mascaretes.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades