ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

09/26/2020 08:16:46 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi acollirà un Servei d'Intervenció Especialitzada (SIE) per a dones víctimes de violència masclista
El nou servei entrarà en funcionament el pròxim mes d'octubre

07/02/2020

Sant Boi disposarà, a partir de l'octubre, d'un Servei d'Intervenció Especialitzada (SIE) per a dones víctimes de violència masclista. El nou servei que obrirà el Departament de Treball i Afers Socials de la Generalitat oferirà atenció integral en el procés de recuperació de les dones i els seus fills i les seves filles. L'elecció de Sant Boi suposa un reconeixement a la trajectòria i al compromís municipal i de la ciutat en les polítiques d'igualtat i en la lluita contra la violència masclista.

Al Baix Llobregat, aquest SIE s'afegeix al que ja existeix a Sant Feliu i cobrirà les localitats de Sant Boi, Cornellà, Esplugues, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern . La Generalitat obrirà pròximament altres dos serveis d'aquest tipus a Figueres i a Terrassa. D'aquesta manera, està previst que n'hi hagi 16 a tot Catalunya a final de 2020.

Els SIE ofereixen un servei gratuït d’atenció integral i recursos en el procés de recuperació i reparació a les dones que es troben en situació de violència masclista, i també als seus fills i filles. L’equipament té com a objectius principals oferir informació de qualitat sobre els recursos de la xarxa; proporcionar una atenció social i terapèutica especialitzada i continuada; adequar el model d'intervenció social, legal i terapèutic al procés de les dones que han patit o pateixen violència masclista; potenciar programes de prevenció, assistència i reparació com: el programa d’acollida, d’atenció social, d’atenció psicològica per a dones, d’atenció psicològica infantil i juvenil, d’atenció jurídica, d’atenció socioeducativa o de mediació intercultural i treballar coordinadament amb altres serveis, atenent el procés específic de cadascuna de les dones.

L'accés a aquest servei es fa per iniciativa de les mateixes dones o a través de la xarxa d'atenció i recuperació integral per a dones en situació de violència, els serveis de salut d'atenció primària, els serveis socials i les organitzacions i grups de dones.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades