ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

09/26/2020 08:29:08 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi o de com una ciutat mitjana fa front a la crisi
Un model innovador per reactivar les economies locals

07/14/2020

Sant Boi rellança el seu sector productiu i comercial a través del programa municipal Reactivem Sant Boi, una recepta anticrisi que estimula les connexions entre el comerç de proximitat, les empreses locals i l'economia de les famílies.

El programa Reactivem Sant Boi s'allunya de l'habitual paquet d'ajudes i aposta en canvi per concebre l'economia de la ciutat del Baix com un tot en què el comerç de proximitat, les empreses locals i l'economia de les famílies estan interconnectats.

Durant la presentació, l'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha dit que "estem presentant una estratègia de ciutat, un model d'acció per recuperar el to vital de Sant Boi", i ha insistit en la "doble vessant econòmica i social del projecte, posat en marxa arran de la pandèmia".

Aquest enfocament sistèmic i transversal permetria parlar de “model de Sant Boi” en referir-nos a la reactivació de les economies de les ciutats mitjanes.

El programa, emmarcat dins un ambiciós Pla de Xoc dotat amb un 1 milió d'euros que el Ple Municipal va aprovar en el mes d'abril, presenta les característiques i inclou les actuacions següents:

UN PROGRAMA QUE SORGEIX DE LA COMPLICITAT ENTRE ELS AGENTS ECONÒMICS DE LA CIUTAT I EL GOVERN LOCAL

Reactivem Sant Boi és el resultat d'un procés de construcció col·lectiva amb les associacions locals de comerciants i empresaris al llarg de més de 15 sessions de treball.

Participants:

- Sant Boi Comerç i altres representants dels comerciants locals

- Sant Boi Empresarial i representants d'empreses dels polígons d'activitat

econòmica

- UGT i CCOO (delegacions comarcals)

- Patronals comarcals (PIMEC i AEBALL)

- Gremi d'Hostaleria

- Sant Boi Degusta i diferents restauradors/es locals

- Concessionaris d'automoció locals

- Promotors immobiliaris i empreses constructores locals

- Gestories i APIS

- Entitats financeres locals

- Artistes, gestors/es i emprenedors/es culturals locals

- Ciutats adherides a la Red Innpulso

Destacar també la trobada amb Raúl Blanco, Secretari de Pimes del Ministeri de Industria, Comercio y Turismo, i amb Jordi García, director de projectes d'Empresa Nacional de Innovación (ENISA).

UN PROGRAMA ON L'ECONOMIA DE LES FAMÍLIES TROBA EL MILLOR ECOSISTEMA DE CONSUM EN EL COMERÇ LOCAL A TRAVÉS DE LA TARGETA MONEDER REACTIVEM SANT BOI .

Les famílies santboianes amb fills menors de 16 anys que s'han vist afectades econòmicament per la CoVid19 poden sol·licitar aquesta targeta moneder electrònica, que ve carregada amb 200 euros . Aquests diners només es poden utilitzar per consumir productes i serveis en els més de 240 comerços locals que ja s'han adherit a la campanya. D'aquesta manera, el consum de les famílies beneficiàries de la targeta revertirà directament en el teixit comercial i de serveis local. 1.500 famílies santboianes podran optar a aquesta ajuda, que és compatible amb altres ajuts relacionats amb la situació derivada de la CoVid19. (Aquesta actuació està dotada amb 300.000 €)

UN PROGRAMA QUE UTILITZA LA TRANSICIÓ DIGITAL I LA TRANSFORMACIÓ ECOLÒGICA COM A PALANQUES DE CANVI EN LES EMPRESES LOCALS .

L'Ajuntament ja està donant ajuts directes d'un 70% del cost d'inversió a projectes empresarials orientats al canvi del model productiu i a la generació de valor afegit en les seves activitats. Afavorint aquesta mirada innovadora, són subvencionables els projectes de transició ecològica que proposin millores de sostenibilitat ambiental (reducció de residus, implantació de sistemes d'economia circular, eficiència energètica, aïllament acústic, mobilitat sostenible, etc.); també ho són les actuacions que facilitin el pas de l'activitat presencial a l'univers digital, tot transformant processos de gestió, producció, venda i logística, incorporant sistemes de teletreball, aplicacions informàtiques o web, botigues on line , lliurament a domicili, aplicatius digitals de gestió de clients, màrqueting digital, etc. A hores d'ara, ja són 73 les empreses locals que han sol·licitat aquest ajut en la primera convocatòria. (Aquesta actuació específica, anomenada Futur, està dotat amb 200.000 €)

UN PROGRAMA QUE RECOLZA EL SECTOR CULTURAL DEL MUNICIPI A TRAVÉS D'ACTUACIONS QUE ESTIMULEN L'OCUPACIÓ AL SECTOR, AFAVOREIXEN LA PROFESSIONALITZACIÓ I OFEREIXEN SUPORT A PROJECTES CULTURALS CONCRETS.

Aquesta actuació parteix del paper rellevant de la cultura com a eina educativa i cohesionadora i de la seva importància en l'economia global de la ciutat. (L'actuació està dotada amb 115.000 €)

Les ajudes municipals es concreten en cinc grans blocs:

- Suport a projectes de la comunitat cultural local amb impacte econòmic i social

a la ciutat.

- Pla de contractació de béns i serveis a agents culturals de Sant Boi.

- Suport a escoles i acadèmies de formació artística.

- Informació, assessorament i acompanyament a professionals del sector cultural.

en la recerca d'ajuts d'altres administracions.

- Mesures fiscals.

UN PROGRAMA QUE INCLOU BENEFICIS FISCALS PER AFAVORIR LA REACTIVACIÓ SOCIAL I ECONÒMICA

Els principals impostos municipals (com l'IBI i l'IAE) incorporen de forma extraordinària la possibilitat d'un fraccionament mensual del pagament, de manera que qui acrediti haver patit un greu perjudici en la seva situació social o econòmica, podrà abonar els rebuts en quotes mensuals distribuïdes entre el final del període voluntari de pagament i el 31 de desembre de 2021.

UN PROGRAMA QUE HA CREAT UNA OFICINA ÚNICA COMPOSTA PER PERSONAL DELS SERVEIS MUNICIPALS D'OCUPACIÓ, COMERÇ I EMPRESA, SERVEIS SOCIALS I L'OFICINA MUNICIPAL D'ATENCIÓ AL PÚBLIC PER ASSESSORAR I GESTIONAR ELS AJUTS DEL PROGRAMA REACTIVEM SANT BOI I ALTRES AJUTS QUE FORMEN PART DEL PLA DE XOC I QUE S'HAN ATORGAT DURANT TOTA LA PANDÈMIA.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades