ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

09/26/2020 08:47:01 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


5 projectes de Sant Boi s'incorporen al Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals
La 'Fira saludable i sostenible' és una de les experiències innovadores que passen a formar part d'aquest catàleg

08/04/2020

La Fira de la Puríssima saludable i sostenible, l'Oficina d'Atenció a l'Empresa i el Comerç (OAE), una metodologia contra el 'bullying' i els projectes artístics Laboratori d'Art Comunitari (LAC) i Barri Antic Art Urbà (BAAU) són els cinc projectes de l'Ajuntament de Sant Boi que el Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals ha inclòs al seu catàleg d'experiències municipals innovadores. Són ja 17 les iniciatives santboianes que formen part d'aquest catàleg.

El Banc de Bones Pràctiques identifica i difon experiències innovadores de govern i gestió municipal que destaquen per ser innovadores i de qualitat i que poden servir com a referents per a altres municipis . La Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Carles Pi i Sunyer d'estudis autonòmics i locals impulsen aquest servei.

Aquestes són les experiències de l'Ajuntament de Sant Boi que han passat a formar part ara del Banc de Bones Pràctiques:

---Fira de la Puríssima. Cap a una marca de ciutat sostenible i saludable (Bona Pràctica)

La Fira de la Puríssima és la principal cita anual del calendari festiu a Sant Boi. Un dels esdeviments populars més antics de Catalunya que ha sabut adaptar-se als temps actuals. En els darrers anys, ha apostat per difondre el compromís estratègic de la ciutat amb la lluita contra el canvi climàtic, la salut i la mobilitat sostenible. Aquesta nova orientació li va permetre obtenir el Premi a la Innovació Firal 2019 del Congrès de Fires de Catalunya.

---Oficina d’'Atenció a l'’Empresa i el Comerç (OAE). Administració àgil pel comerç i l’'emprenedoria a Sant Boi de Llobregat (Bona Pràctica)

L'Ajuntament ha posat en marxa aquest servei per centralitzar l'atenció i l'assessorament a les empreres i els comerços de Sant Boi, tant presencialment com electrònicament, tot facilitant així l'obertura de nous negocis a la ciutat i ajudant a la consolidació dels existents

---Irrupció restaurativa. Creació d’'aules immunològiques davant el bullying (Bona Pràctica)

Sant Boi ha apostat per la metodologia de la irrupció restaurativa per abordar la problemàtica del bullying als centres escolars. Aquesta manera de treballar combina accions immunològiques, com ara tallers educatius a les aules, amb accions quirúrgiques per tractar casos concrets. Els percentatges de resolució obtinguts es valoren com a molt satisfactoris. La finalitat última és que cada aula estigui capacitada per resoldre els propis conflictes

---LAC - Laboratori d'’Art Comunitari (LAC). Inclusió social a través de l'’art (Bona Pràctica)

Aquest projecte municipal impulsat per Can Castells Centre d'Art (CCCA) desenvolupa processos creatius amb diversos col·lectius per contribuir a trencar estigmes a partir d'una concepció inclusiva i participativa de la cultura. Escoles i instituts, persones amb diversitat funcional, gent gran, pacients d'hospitals de salut mental o dones immigrants són alguns dels col·lectius protagonistes del LAC, juntament amb artistes locals que actuen com a 'facilitadors'. EL LAC trenca amb la idea quel'art contemporani sigui només per a intel·lectuals o persones amb estudis.

---Barri Antic Art Urbà. Intervencions artístiques per la millora del nucli antic (Pràctica Significativa)

Una altra iniciativa artística original, que es planteja embellir el nucli històric de Sant Boi mitjançant intervencions artístiques realitzades per 8 artistes que hi viuen. Tot plegat, després d'un procés participació veïnal. Un projecte que aspira a reforçar la identitat col·lectiva i expressar la personalitat del barri convertint-lo en un entorn més viu i atractiu per a visitants, per al comerç i, en especial, per als veïns i les veïnes. Algunes de les obres d'aquest projecte ja formen part del paisatge del barri.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades