ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

09/26/2020 08:01:47 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Trobada amb UGT-FICA Catalunya en defensa de la continuïtat de Nissan i d'una transició justa al sector de l'automòbil
L'Ajuntament manté una intensa activitat per donar suport als treballadors i les treballadores de la companyia japonesa

07/27/2020

L'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha mantingut una reunió de treball a l'Ajuntament amb els secretaris de Política Sindical i Indústria Aumobilística de la Federació UGT FICA Catalunya, Bernardo Fuertes i Enrique Fernández, respectivament, acompanyada d'altres membres del govern municipal.

Durant la trobada, celebrada el dimecres 22 de juliol, els i les responsables d'UGT FICA-Catalunya (Federació d'Indústria, Construcció i Agro) i de l'Ajuntament han compartit les seves reflexions sobre la situació que viu la indústria de l'automòbil a Catalunya, el Baix Llobregat i Sant Boi.

Una indústria que s'enfronta de forma imminent a un canvi de model , necessari per avançar cap a una mobilitat més sostenible. El sindicat i l'Administració local comparteixen la visió sobre la conveniència de garantir una 'transició justa' en direcció a aquest nou escenari.

Pel que fa a la situació que viuen els treballadors i les treballadores de la companyia Nissan, que ha anunciat el cessament de la seva activitat industrial a Catalunya, ambdues parts han expressat la inquietud pel futur dels llocs de treball i s'han mostrat d'acord sobre la necessitat de defensar amb la màxima fermesa la seva continuïtat . El sindicat considera que cal apostar per la indústria del país, per la formació en aquest sector i per continuar essent 'els segons productors d'Europa'.

Moltes persones residents a Sant Boi treballen a la companyia Nissan o a les seves empreses proveïdores i, en general, al sector de l'automòbil. Al conjunt de Catalunya, aquest sector ocupa en l'actualitat 143.000 persones i suposa més del 10,2 % del PIB . La producció anual (550.000 unitats) representa el 19,6 % del total estatal i el 80% d'aquesta producció es destina a l'exportació.F2020-0123b-Trobada amb FICA-UGT

Suport municipal a Nissan

L'Ajuntament de Sant Boi manté una intensa activitat en suport dels treballadors i les treballadores de Nissan. El 29 de maig, el Ple municipal va aprovar una declaració institucional per expressar el rebuig contra la decisió de la companyia japonesa, que afecta moltes famílies de la ciutat. El 15 de juny, l'alcaldessa va visitar els treballadors i les treballadores de la companyia a les instal·lacions de Sant Andreu de la Barca per donar suport a les seves reivindicacions. El 26 de juny, va rebre a l'Ajuntament el comitè d'empresa de Marelli, una de les principals empreses proveïdores de Nissan.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades