ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/01/2021 01:54:34 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Una moció del Ple municipal reclama a la Generalitat que apliqui a Sant Boi la reducció de ràtios a totes les etapes educatives
L'Ajuntament i el Consell Escolar Municipal rebutgen que es redueixi el nombre de grups de P3 a la ciutat

02/26/2021

El Ple municipal de l'Ajuntament de Sant Boi ha aprovat per unanimitat una moció que insta la Generalitat de Catalunya a adoptar mesures per reduir a la ciutat les ràtios escolars en totes les etapes educatives, especialment en el segon cicle d'educació infantil i en secundària.

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, ja s'ha adreçat per carta en aquest mateix sentit a la Secretaria General d'Educació, per reiterar la voluntat del govern municipal que s'apliqui a la ciutat, com a altres municipis de l'entorn i de Catalunya, la reducció de les ràtios per evitar la segregació escolar i afavorir la distribució equitativa de l'alumnat. L'alcaldessa reclama que no hi hagi cap retallada de grups de P3 a Sant Boi.

La carta expressa el malestar de la comunitat educativa local pel tracte diferencial i discriminatori sofert per Sant Boi en comparació amb altres zones de Catalunya i, fins i tot, amb ciutats veïnes situades en l'àrea d'influència dels mateixos Serveis Territorials del Baix Llobregat on sí que s'ha decidit aplicar una reducció de ràtios de 25 a 22 alumnes.

L'escrit recorda que el Departament d'Educació ha decidit la reducció de ràtios en altres localitats apel·lant a objectius com la millora de l'atenció i equitat educativa i l'èxit educatiu de tot l'alumnat, arguments que l'Ajuntament i la comunitat educativa de Sant Boi han expressat de forma reiterada amb un consens majoritari des de fa anys.

Aquesta voluntat ha quedat palesa en reunions periòdiques de la Taula Mixta de Planificació, en el si del Consell Escolar Municipal (la darrera vegada, en una sessió extraordinària celebrada el dia 26 de gener amb un ampli consens), i en diversos pronunciaments del Ple municipal.

El mateix conseller d'Educació, Josep Bargalló , ha afirmat públicament que "no tancarem grups", excepte en casos puntuals "després d'acordar-ho amb els ajuntaments i amb els centres" i ha explicat també que la baixada de ràtios serà "la decisió genèrica per a tot Catalunya".

La moció plenària d'aquest dijous 25 de febrer demana que es redueixi la proporció d'estudiants per aula i s'augmenti el professorat corresponent. També reclama inversions en polítiques educatives per reforçar el sistema educatiu públic i fomentar l'èxit escolar, la lluita contra la segregació i la millora de les infraestructures escolars.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades