ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/01/2021 01:50:10 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El Pacte de Ciutat consensua les prioritats que guiaran la resposta de Sant Boi als efectes socials i econòmics de la Covid-19
L'objectiu és refer les bases de l’economia local i combatre les desigualtats socials que la pandèmia ha accentuat

03/11/2021

Sant Boi vol sortir de la situació generada per la Covid-19 amb un nou impuls social i econòmic. Per fer-ho possible, la ciutat compta amb un instrument de consens avalat per totes les forces polítiques: el Pacte de Ciutat. El grup promotor d'aquest acord col·lectiu ha definit els eixos de treball que guiaran la reactivació social i econòmica de la ciutat al llarg dels pròxims mesos.

Aquests eixos s'agrupen en tres dimensions : una dimensió econòmica, una dimensió social i una dimensió transversal molt vinculada a la digitalització.

La dimensió econòmica vol incidir en els sectors clau de l’economia local i en els més afectats per la crisi, amb propostes per acompanyar les empreses i comerços en la tramitació d’ajuts d’altres administracions, incentivar el consum de productes locals, adequar l'oferta formativa a les necessitats de les empreses, facilitar la transició a nous models de negoci o impulsar els sectors estratègics i emergents.

La dimensió social prioritzarà fer front a la vulnerabilitat i a les desigualtats socials que la pandèmia ha provocat i propiciarà la recuperació del seu impacte emocional, a més d'acompanyar les necessitats de la població jove i adolescent i repensar l’espai públic i l’oferta cultural des d’una perspectiva inclusiva de salut, benestar i convivència.

La dimensió transversal se centrarà a afavorir la digitalització inclusiva de persones, empreses i comerços per combatre les escletxes digitals

El grup promotor del Pacte de ciutat per a un nou impuls econòmic i social de Sant Boi està constituït per les forces polítiques de la ciutat i per entitats i institucions locals dels àmbits econòmic, social, sindical, sanitari i de la recerca.

A partir del grup promotor, pròximament es constituiran les tres comissions de treball que dissenyaran actuacions i mesures concretes per avançar cap a aquests objectius.

Eixos d'actuació del Pacte de Ciutat

1/ Incentivar, sensibilitzar i reactivar el consum local i el de producte de Km0

2/ Millorar la comunicació i l'acompanyament a les empreses en relació a la normativa, mesures i ajuts en el context de la resposta a la pandèmia.

3/ Facilitar l’adaptació al nou context i la transició a nous models d’activitat dels sectors econòmics més perjudicats per la pandèmia.

4/ Impulsar els sectors econòmics emergents i aquelles activitats que han esdevingut estratègiques en l’actual context i on la ciutat està ben posicionada, com el sector de la salut.

5/ Facilitar l’adaptació de l’oferta formativa a les necessitats del teixit econòmic de la ciutat, contribuint així a la creació d’ocupació de qualitat i a la contractació de la població local.

6/ Treballar per a una digitalització inclusiva i universal de persones, empreses i administració que faci front a les escletxes digitals d’origen generacional, de gènere, econòmic i formatiu.

7/ Reforçar l’acompanyament a adolescents i joves en aquells itineraris vitals que han quedat afectats pel context actual, des d'una perspectiva d'equitat.

8/ Millorar la coordinació i els espais de relació entre la diversitat de serveis, per tal d’enfortir els mecanismes de protecció de les persones en situació de vulnerabilitat agreujada pel context actual.

9/ Pensar des d’una nova perspectiva els diferents espais de la ciutat i l’oferta cultural com a actius per contribuir a la millora de la salut, benestar emocional, integració i convivència.

10/ Potenciar l'atenció preventiva en salut mental i emocional i la recuperació de les persones afectades per les conseqüències derivades de la situació actual, tenint en compte la diversitat de necessitats i circumstàncies vitals.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades