ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/01/2021 12:56:56 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi millora la gestió de les zones blaves amb la incorporació de l'app AMB Aparcament Metropolità
Aquesta aplicació mòbil ja es pot fer servir de manera unificada a onze municipis de la metròpolis de Barcelona

03/12/2021

L'aplicació mòbil AMB Aparcament Metropolità ja funciona des d’aquesta setmana a Sant Boi. La nova eina constitueix una nova millora al servei de les persones usuàries de les zones blaves de la ciutat.

Fa quatre anys que Sant Boi disposa del servei de gestió de la zona blava mitjançant el mòbil. Amb la incorporació de l'app AMB Aparcament Metropolità, que actualment es pot fer servir de forma unificada a onze municipis de la metròpolis de Barcelona, s'ofereix un servei més ampli i còmode. A més, l'anterior aplicació es pot seguir utilitzant, ja que és compatible amb la nova.

La app AMB Aparcament Metropolità ha entrat en funcionament gràcies a un conveni de col·laboració entre l'Àrea Metropolitana de Barcelona i l'Ajuntament de Sant Boi, que gestiona unes 600 zones blaves al municipi mitjançant l'empresa municipal Claus.

La utilització de l'aplicació mòbil en el servei d'aparcament regulat té dos grans avantatges: un estalvi de temps (per al procés de pagament, no cal anar a buscar el parquímetre, tornar al cotxe i deixar-hi el tíquet) i un estalvi econòmic (no hi ha un prepagament, sinó que es paga pel temps real d'estacionament).

L'Àrea Metropolitana de Barcelona, com a responsable del disseny i la gestió de la mobilitat a la metròpolis de Barcelona, està liderant una estratègia de 360 graus què té en compte tots els modes de transport i la intermodalitat entre aquests, per assolir una mobilitat molt més sostenible que aconsegueixi reduir la contaminació atmosfèrica i millorar la qualitat de l'aire i la salut de la ciutadania.

Amb aquesta voluntat, l'organisme metropolità està impulsant la creació, l’ús i l’expansió d’apps metropolitanes per unificar serveis als 36 municipis de la metròpolis de Barcelona, com és el cas de la gestió de les zones regulades d’aparcament en superfície.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades